2019.12.02. 10:22

Zárásként vereség!

Jól felkészített csapatok feszültek egymásnak a télies hidegben. 

Az elsÅ‘ percekben - mi több az egész félidÅ‘ben - mezÅ‘nyben gyűrték egymást a felek. Az elsÅ‘ lehetÅ‘ség(ecske) az 5. percben Domokos elÅ‘tt adódott, aki kapásból lÅ‘tt vissza a tizenhatos elÅ‘terébÅ‘l egy labdát, éles lövése Hujberen irányt változtatva elkerülte a kaput - Itt eljátszhadozhattunk a gondolattal, hogy mi van HA másképp pattan a játékszer... 

Két perccel késÅ‘bb a vendégeknek már komolyabb sanszuk adódott, egy veszélyes jobb oldali beadást Hunya fejelt kapura, Prokopnak nagyot kellett nyújtozkodnia. 

A mezÅ‘nyjáték mellett ekkorra annyit változott a játék képe, hogy a hazaiak veszélyes pontrúgásai rendre okoztak kisebb-nagyobb bonyodalmat a kapunk elÅ‘terében.
 A 26. percben éppen egy ilyen rögzített játékhelyzet után születettt az elsÅ‘ gól: Prokop elsÅ‘nek nagyot védett egy lecsorgó, közeli lövésnél, viszont a kipattanó Karacs elé került, aki nagyjából 11 méterrÅ‘l már nem hibázott, egybÅ‘l a kapuba lÅ‘tt. (1-0)

A bekapott gól után hamar válaszolhattunk volna, ám Fortuna, és fÅ‘leg Bozsó kapus jó reflexei miatt ez nem így lett. A hazaiak hálóÅ‘re nagyot mentett visszanyúlva Hujber megpattanó lövését követÅ‘en. 
Sajnos ezzel az egyetlen lehetÅ‘séggel el is lÅ‘ttük puskaporunkat az elsÅ‘ játékrészben.

A szünet után tudtuk, hogy ennél több kell, ha pontszerzésben reménykedünk. Ahogy telt-múlt az idÅ‘ a második félidÅ‘ben, úgy lett egyre aktívabb csapatunk támadójátéka is. Hátul azonban minden pillanatban figyelni kellett, hiszen a hazaiak ellentámadásai is ott hordozták a veszélyt magukban. 

A hajrára érve érezhetÅ‘ volt, hogy benne lóg a levegÅ‘ben egy esetleges iváncsai találat is, azonban a 76. percben egy 'könnyű síppal' befújt tizenegyes eldönteni látszott a három pont sorsát. Persze a büntetÅ‘ megtélésének körülményei a hazaiak játékosát, Farkast mit sem zavarták, kíméletlenül lÅ‘tt a léc alá. (2-0)

Két gólos hátrányban még nagyobb erÅ‘ket mozgosítottunk a gólszerzés érdekében: ElÅ‘bb a 85. percben Killer fejelt egy kapufát, majd három perc múlva jött Domokos. Középpályásunk szépen teremtett magának lövÅ‘helyzetet, majd mintegy 18-20 méterrÅ‘l ballal, futtából nagy gólt lÅ‘tt! (2-1)

Balszerencsénkre ez a találat már túl késÅ‘n született. A hazaiak a hátralévÅ‘ pár percben 'jól ölték az idÅ‘t' is, így az eredmény már nem változott. 

A második félidÅ‘ alapján talán joggal mondhatjuk, hogy több volt ebben a mérkÅ‘zésben! A vereség miatt egyébként már csak azért is lehet hiányérzetünk, hiszen a két csapat helyet cserélt a táblázaton - Most a 32 pontos Monor a harmadik, egy egységgel elÅ‘ttünk! 

A meccs után felnÅ‘tt csapatunk Iváncsán megtartotta az ilyenkor szokásos évzárót is, így játékosoknak/edzÅ‘knek következhet a megérdemelt pihenÅ‘. Összességében szép Å‘szi idényt (a két tavaszi fordulóval kiegészülve) zártunk, emlékezetes mérkÅ‘zésekkel. 
Folytatás majd az új évben (...) A január 20-án kezdÅ‘dÅ‘ felkészüléssel! 


Szurkolóinknak is kellemes pihenést kívánunk!
HAJRÁ IVÁNCSA!

 

Monor SE - Iváncsa KSE 2-1 (1-0)
GólszerzÅ‘k: Karacs (26.), Farkas (78. -büntetÅ‘bÅ‘l) illetve Domokos (88.)
Sárga lap: Fisli (36.), Pintér D. (90.) illetve Aradi (28.), Cseszneki (77.), Killer (94.)
Piros lap: - 

Monor: Bozsó - Fisli, Barthel, Ficsor, Karacs, Farkas, Pintér D., Hunya, Haragos, Tóth F., Tóth Á. VezetÅ‘edzÅ‘: Horváth Dávid 

Iváncsa: Prokop - Madarász, Varga, Aradi, Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki, Király (Killer, 46.), Vallejos, Hujber. VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila