2018.11.19. 11:29

Sikeres torna Budapesten!

Vasárnap a Vasas Fáy utcai sporttelepén megrendezett II. I.T.T. (International Talents Trophy) elnevezésű, 4+1-es kispályás tornán szerepelt u13-as csapatunk. A sátor alá bevitt rendezvényen nagynevű ellenfelekkel, sikeres utánpózlás-nevelÅ‘ műhelyekkel csatáztunk. Többek között képviseltette magát az NB1-es Újpest, a BVCS, a Soroksár, az Újpesti Haladás, a Mészöly Focisuli, de érkezett szlovákiából az FC Komárno együttese is. 

A torna délután 14:00-kor kezdÅ‘dött, és két 5 fÅ‘s csoportba sorsolták a csapatokat. Mi az 'A' jelű ötösbe kaptunk besorolást az Újpest fehér, a Komárno, a Debrecen SC, és a Soroksár mellé.

A fiúk a kezdeti megilletÅ‘dés után hamar felvették a ritmust, és kezdésként a Komárnót 3:0-ra, a derecenieket 8:0-ra, a Soroksárt pedig 2:1-re gyÅ‘zték le. A csoportelsÅ‘ségrÅ‘l az Újpest elleni 1:1-es döntetlen, illetve a gólkülönbség döntött, mely a lila-fehérek javára kedvezett kettÅ‘ góllal.

A csoportmeccsek, majd a helyosztók után a két ötös 1. és 2. helyezettjei keresztbe játszással az elÅ‘döntÅ‘ben mérték össze tudásukat. Itt sajnos egy kellemetlen sérülés, a torna késÅ‘bb legjobb játékosának megválasztott Kiatipisz Arisztotelisz kiesése visszavetette a srácokat, és az Újpest lila együttesétÅ‘l 3:0-ás vereséget szenvedtek - Az újpestieknek lényegében ez volt az A csapatuk, megérdemelten gyÅ‘ztek le bennünket.

A harmadik helyért játszhattunk, a csoportkörbÅ‘l már ismerÅ‘s Újpest fehér ellen. A fiúk nagyon felszívták magukat a bronzmeccsre ('Árisz' is tudott játszani), és nagy akarattal, ellentmondást nem tűrÅ‘en 3:0-ával lépték le ellenfelüket, a bronzérem pedig nagyon is szépen csillogott!

Nagyyszerű eredmény, amelyhez ezúton is gratulálunk! Talán ez a budapesti sikeres szereplés is mutatja, hogy klubunk utánpótlása jó úton halad elÅ‘re!

A csapat tagjai:

Kiatipisz Arisztotelisz, Tunyogi Roland, Vígházi Zétény, Palóka Dávid, BedÅ‘cs Ferenc, Glonczi Adrián, Gondi Dominik, Balogh Levente. EdzÅ‘: Ruzsás László