2019.08.04. 22:23

Nagyszerű szezonkezdet!

Szép számú közönség elÅ‘tt kezdÅ‘dött a megyei rangadó. Csapatunk kissé beragadt a rajtnál, miután szépen lassan, de mezÅ‘nyfölénybe került a hazai együttes.

Az elsÅ‘ igazán komoly lehetÅ‘ségre nagyjából 20 percet kellett várni, ekkor Fekecs gyengén haza fejelt labdájára kis híján lecsaptak a hazaiak, itt Prokop hidegvérére volt szükség - Kapusunk már-már pimasz módon szedte fel a csatár elÅ‘l a játkszert.

A folytatásban inkább az iváncsai térfélen zajlott a játék, bár ekkor ellentámadásink azért hordoztak némi veszélyt magukkal, és sikerült is lövéssel, helyzettel befejezni az akciókat (elÅ‘bb Cseszneki, majd Szellák). A komolyabb sansz mégis inkább a DPASE elÅ‘tt adódott ebben az idÅ‘szakban. Mégis a hazaiak a találkozó egy csendesebb szakaszában, némiképp váratlanul, egy szöglet után, szerezték meg a vezetést: A hosszúra átivelt sarokrúgást lefejelték Csendes elé, aki közelrÅ‘l nem is hibázott! (1-0)

A gól láthatóan megfogta a csapatot, és ahogy mondani szokás jókor jött a szünet, hiszen rendezni lehetett a sorokat - Nem is akárhogyan sikerült mindez!

Domján Attila remekül nyúlt bele a találkozóba: elÅ‘bb a félidÅ‘ben a végig agilisen játsszó Hujberrel, majd a késÅ‘bb a gyÅ‘ztes gólt mesterien elÅ‘készítÅ‘ Killerrel - De ne szaladjunk ennyire elÅ‘re (...)

A második félidÅ‘ elsÅ‘ perceiben még a Dunaújváros veszélyeztetett, aztán folyamatosan sikerült átvenni a kezdeményezést, és vele együtt a mérkÅ‘zés irányítását. Jóformán 3-4 percenként jöttek az iváncsai helyzetek, amelyek után érezni lehetett, hogy érik az a bizonyos egyenlítÅ‘ gól!

Érett is! A 63. percben az elÅ‘re húzódo Aradi remekül ívelt Balogh fejére, aki közelrÅ‘l, fejjel, a kapufa segítségével egalizált. (1-1)

Az egyenlítés megfogta a hazaiakat, akik nem igazán tudtak megújulni, kósza próbálkozásaikat védelmünk rendre sikerrel elhárította.

A túlsó kapunál viszont továbbra is több mindent történt, olyannyira, hogy nem csak az egyenlítés érett, hanem a fordítás is! A 75. percben a megsérülÅ‘ Király helyére beálló Killer hajszálpontosan centerezett egy ellentámadás végén Balogh fejére, aki ezúttal sem hibázott fejjel. (1-2)

Domján Attila csapata ekkor már abszolút magabiztosabban futballozott, ellenfele fölé nÅ‘tt minden téren. Hátrányban a DPASE próbálkozott becsülettel, de komoly lehetÅ‘ségig nem jutottak a hazaiak.
Számunkra ellentétes félidÅ‘k után, pusztán a második játékrészben történteket figyelembe véve megérdemelt gyÅ‘zelmet arattunk!

Sajnálatos módon Király sérülésén kívül Balogh is idÅ‘ elÅ‘tt, nagy fájdalmak közepette hagyta el a játékteret, miután a levegÅ‘ben csúnyán letarolta Å‘t a hazaiak középhátvédje. Mindkét sérültünknek mielÅ‘bbi gyógyulást kívánunk! A csapatnak pedig kijár a nagy gratuláció! Bízunk benne, hogy a jó rajt messzire repíthet!

HAJRÁ IVÁNCSA!

Dunaújváros PASE - Iváncsa KSE 1-2 (1-0)
GólszerzÅ‘k:
Csendes (31.) illetve Balogh (63. és 75.)
Sárga lap: Dorogi (37.), Beszterczei (52.), Kis (79.) illetve Pintér (37.), Nyúl (88.)
Piros lap: -

Dunaújváros: Pokorni - Kis, Busa (Hompót, 74.), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Beszterczei, Puskás, Kovács, Barna. VezetÅ‘edzÅ‘: LÅ‘rincz Emil

Iváncsa: Prokop - Fekecs, Aradi, Varga, Madarász - Pribék, Pintér (Hujber, 46.), Szellák - Cseszneki, Király (Killer, 72.), Balogh L. (Nyúl, 82.). VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila