2021.02.06. 14:27

Magabiztos győzelemmel folytattuk a felkészülést!

Péntek este az NB III keleti csoportjában szereplÅ‘ FC Hatvan vendégei voltunk.

Sajnos nagyon rossz elÅ‘jelekkel készültünk a mérkÅ‘zésre, mivel a csütörtöki edzésen kettÅ‘ kapusunk is megsérült. Közülük Virág Levente „megúszta” mellkas zúzódással, de Ordasi GergÅ‘ sérülése sokkal komolyabb lett: Neki a bokatörés mellé még bokaszalag szakadás is társult. GergÅ‘ már túl van a műtéten! Neki a csapat és a szurkolók nevében mielÅ‘bbi gyógyulást kívánunk!

A két kapusunk kiesése mellett Domokos, Cseszneki, Csaba D., és Schnierer sem utazott el a csapattal különbözÅ‘ okok miatt.

Csapatunk a következÅ‘ összeállításban kezdett: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Vallejos, Gera - Tóth, Greksa,

Fodor. Rögtön a kezdés után kiderült, hogy két, teljesen eltérÅ‘ stílusban játszó csapat mérkÅ‘zését fogjuk látni. A hazaiak a szervezett védekezésre helyezték a fÅ‘ hangsúly és a kontrákban bíztak; míg csapatunk a ránk jellemzÅ‘ labdabirtoklási fölény mellett a rövid passzos, kombinatív játékot részesítette elÅ‘nybe.

Nehezen találtunk fogást a jól záró hazaiakon, igaz ebben nem csak a szervezett védekezésük, hanem játékosaink pontatlansága és türelmetlensége is közrejátszott. Tóth révén így is közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, de okos gurítása néhány centivel elkerülte a kaput. Félóra elteltével viszont már megszereztük a vezetést! Ekkor Vallejos nagyszerű szabadrúgására érkezett középen Varga, akit az ötösön eltüntettek. A jogos büntetÅ‘t Vallejos magabiztosan lÅ‘tte a felsÅ‘ sarokba. (0-1)

Továbbra is csapatunk irányította a mérkÅ‘zést, de az elsÅ‘ félidÅ‘ben újabb gól már nem esett.

FélidÅ‘ben több helyen is változott csapatunk összeállítása, Szauter, Balogh, Szellák, Horváth, Suszter is pályára lépett, majd a félidÅ‘ közepén Paksi G és Somogyvári M. is beszállt.

A második félidÅ‘ben is irányítottuk a játékot. Ebben az idÅ‘szakban már többször sikerült az ellenfél védelme mögé kerülnünk, és ez már gólokban is megmutatkozott.

Egy formás akció végén elÅ‘bb Madarász nagyszerű beadására érkezett Horváth. (0-2), majd Fodor járt közel a gólhoz, de hiába gurította el a labdát már a kapus mellett is, egy visszafutó védÅ‘ menteni tudott. Nem kellett sokáig várni az újabb találatra sem, hiszen pár perccel késÅ‘bb Tóth robogott az alapvonalig és visszagurított labdáját Fodor vágta a léc alá. (0-3)

Suszter révén közel jártunk az újabb találathoz, de 12 méterrÅ‘l leadott lövése a felsÅ‘ lécrÅ‘l vágódott ki.

Az utolsó húsz percben két újabb gólt szereztünk. ElÅ‘bb Horváth bólintott egy jobb oldali beadást a hosszú felsÅ‘be (0-4), majd Fodor is duplázott, ezzel beállította a 0-5-ös végeredményt.

JövÅ‘ héten csapatunk kettÅ‘ mérkÅ‘zést is játszik. ElÅ‘bb szerdán fogadjuk a BKV ElÅ‘re csapatát, majd szombaton a MOL Fehérvár II. vendégei leszünk!