2023.04.10. 21:25

Hatgólos meccsen sima győzelem Pakson!

Második csapatok következnek számunkra a bajnokságban, a Paksi FC fiataljaival csaptunk össze matinéidÅ‘ben, idegenben. A tartalékcsapatok ellen rendre mindig nehéz dolgunk akadt, az elÅ‘zÅ‘ idényben is, illetve idén is ezen csapatok törtek a legtöbbször borsot az orrunk alá, így hatványozott felkészülés elÅ‘zte meg a mostani ütközetet.

Az eddigi találkozókhoz képest jobb minÅ‘ségű talaj várt minket, és rögvest kiütközött, ha jó a "műhely", akkor nem marad sok kérdés nyitottan ebben a ligában. Bár néha riogattak minket vendéglátóink a kapunk elÅ‘terében, összességében végig kézben tartottuk a mérkÅ‘zést, és a folyamatosan kidolgozott helyzeteink mellett a gólok sem maradtak el. ElÅ‘bb Sili Luka köszönt be, majd Suszter László Márk is utat talált a hálóba, így az elsÅ‘ félidÅ‘ben hamar meggyÅ‘zÅ‘ elÅ‘nyre tudtunk szert tenni. Kicsit pontosabbak lettek volna a befejezéseink, idÅ‘ elÅ‘tt eldÅ‘lhetett volna az összecsapás, így azonban relatíve nyílt maradt a párharc a második játékrészre. 

És mit ad Isten, a sok elpuskázott lehetÅ‘ség után egy tizenhatoson belüli kezezés gyanánt büntetÅ‘höz jutottak a hazaiak, melyet a 62. minutumban Gyurkits GergÅ‘ váltott gólra. 1:2, lélektani fölény a túloldalon.

Szerencsére azonban játékosaink tettek annak érdekében, hogy ne kapjanak vérszemet a zöldmezesek, lévén nem sokkal késÅ‘bb Bányai Péter bizonyult tarthatatlannak a tizenhatoson belül, illetÅ‘leg Suszter László is megintcsak túljárt mindenki eszén, ezáltal a 78. percre voltaképpen eldÅ‘lt a három pont sorsa. 1:4, ám a végkifejletet nem ez jelentette, hanem a 85. minutumban történtek, ugyanis ekkor még egy szöglet utáni kontrából szépíteni tudtak a paksiak, azonban az újbóli találat már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, így végül 4:2 arányban a mieink hagyhatták el örömtelibben a játékteret. 

Sikerült kijavítanunk az elÅ‘zÅ‘ fordulóbeli csorbát, ráadásul a rivális HódmezÅ‘vásárhely vereséget szenvedett a Kecskeméttel szemben, ennek köszönhetÅ‘en pedig két lejátszott mérkÅ‘zéssel kevesebbel, újra átvettük a vezetést a tabellán. Gratulálunk a srácoknak, így tovább!

 

Paksi FC II. - Iváncsa KSE 2:4
Gsz.: Suszter (2), Sili, Bányai 


Hajrá Iváncsa!