2019.11.17. 17:03

Fontos győzelem, egy kellemetlen ellenféllel szemben!

Kellemes Å‘szi idÅ‘ben, nehéz mérkÅ‘zés várt csapatunkra a masszív Rákosmente ellen. Nem könnyítette helyzetünket, hogy a szépen lábadozó Balogh László mellett a súlyosabb bokasérülést szenvedÅ‘ Szellák Somát is nélkülöznünk kellett.

Az elsÅ‘ percekben a vendégek igencsak aktívan kezdtek, sikerült is meglepniük bennünket, olyannyira, hogy ha Prokop nincs a helyén, a vezetést is megszerezhették volna.

Ezt a nagyjából 5 perces periódust átvészelve, szépen lassan kezdtük átvenni a játék irányítását, és a kezdeményezÅ‘ fél szerepét.

Az elsÅ‘ igazán komoly iváncsai helyzetre a 11. percig kellett várni, ekkor egy szép bal oldali támadást vezettünk, Fekecs centerezett középre, a hosszún érkezÅ‘ Szauter viszont nem találta el a kaput.

A fÅ‘leg lapos passzokkal, kombinatívan játszó csapatunk szépen lassan felÅ‘rölte ellenfelét, és a 21. percben a vezetést is megszerezte: Cseszneki tört elÅ‘re lendületesen, Hujberrel kényszerítÅ‘zött, majd a tizenhatoson belülre érve kilÅ‘tte a hosszú felsÅ‘ sarkot - TetszetÅ‘s játék, szép gól volt! 1-0

Pár perccel késÅ‘bb, könnyen lehet, hogy Szauter mentette csak meg az újabb góltól az RKSK-t! Balszerencsénkre, csapatkapitányunkat találta telibe Domokos életerÅ‘s, jól helyezett lövése - Nem kizárt, hogy "gólba tartó" labda volt!

BÅ‘ fél óra után kezdtek éledezni a vendégek, akik az elsÅ‘ perceket leszámítva nem igazán jutottak el Prokop kapujának elÅ‘terébe.

A 38. percben egy gyengén elvégzett szögletünk után iramodhatott meg az RKSK, de az idÅ‘ben visszazáró védÅ‘inknek is köszönhetÅ‘, hogy egy gyenge, 18-20 méteres lövéssel tudták csak befejezni az akciót.

Az elÅ‘bb említett RKSK-lehetÅ‘séget keretbe foglalta egy-egy Vallejos próbálkozás. BalszélsÅ‘nk elÅ‘bb CsenszekitÅ‘l kapott egy szép labdát, amit balról, élesen elÅ‘tt a vendég kapu elÅ‘tt; majd a félpályánál labdát csenÅ‘ Hujber várta be Vallejost, aki a tizenhatoson belülre lépve, balról, laposan, úgyszintén célt téveszztett.

A félidÅ‘ utolsó perceiben ismét a vendégek kerültek fölénybe: ElÅ‘bb Varga Bence mentett nagyot a tizenhatos elÅ‘terében, lezárva egy keresztpassz útját, majd a góllövÅ‘ listát vezetÅ‘ Kokenszky lekészítését követÅ‘en a társ erÅ‘s lövése okozhatott volna bonyodalmat, amennyiben eltalálja Prokop kapuját.

A szünet után sokáig mezÅ‘nyben folyt a játék, egymás hiábit próbálták kihasználni a felek. Az 52. percben Szauter kapart ki magának egy helyzetet a jobb szélen, Hujbernek készített elÅ‘, aki 18-20 méterrÅ‘l lÅ‘tt fölé.

Négy perc elteltével egy jobb oldalról beívelt vendégszabadrúgás lecsorgott a hosszú oldalon, a ksiebb kavarodás végén leadott, lapos lövés szerencsére elkerülte Prokop kapuját.

Ezt követÅ‘en igazán komoly lehetÅ‘séget a 74. percig egyik kapu elÅ‘tt sem jegyezhettünk fel. Ekkor Vallejos teremtette meg magának a helyzetet a bal oldalon, az ötös sarkáról löbbölte volna a berobbanó Killer fejére a labdát, ám kicsit elmérte azt - Ígéretes sansz volt!

Három perc elteltével ismét Vallejos volt a fÅ‘szereplÅ‘, aki miután lefülelt egy vendég labdakihozatalt, lendületesen tört elÅ‘re, ám kisodródva, nagyjából 10 méterrÅ‘l fölé lÅ‘tt.

A rendes játékidÅ‘ utolsó percei ezúttal is a vendégekrÅ‘l szóltak, akik mindent egy lapra feltéve igyekeztek egyenlíteni. A 84. percben mintegy 30 méterrÅ‘l leadott Kokenszky-szabadrúgás tornáztatta meg a végig magabiztos Prokopot. Kapusunknak aztán a 89. percben is védenie kellett egy nagyot.

A slusszpoén a miénk lehetett volna, miután már a hosszabbításban egy Aradi - Killer - Domokos - Killer kombináció végén kilépÅ‘ csatárunkat tarolták el a vendégek a tizenhatoson belül - BüntetÅ‘t lÅ‘hettünk!
A labda mögé Killer ált, lapos, gyengén helyezett lövését viszont Ordasi védeni tudta - Maradt az egy gólos különbség.

Összeségében talán helyén való, hogy elmondhatjuk, gyÅ‘zelmünk így is megérdemelt, már csak a komolyabb lehetÅ‘ségek számát nézve is.
Fontos három pontot szereztünk, egy kellemetlen ellenféllel szemben!

Az Å‘szi idény ezzel papíron véget ért, ám mivel kettÅ‘ fordulót elÅ‘rehoztak a tavaszi szezonból, a jövÅ‘ héten megyei rangadóra készülhetünk a Dunaújváros ellen!
HAJRÁ IVÁNCSA! 

Iváncsa KSE - Rákosmente KSK (1-0 (1-0)
Gól: Cseszneki (21.)
Sárga lap: Domokos (70.), Hujber (90.) illetve Horváth G. (23.), Horváth B. (60.), Peszmeg (62.), Nagy (92.)
Piros lap: -

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos, Szauter (Killer, 67.) Cseszneki (Király, 90.), Vallejos (Nyul, 86.) - Hujber. VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila

RKSK: Ordasi - Nagy, Lucz (Tóth, 70.), Horváth G., Balaskó, Kokenszky, Aranyos, Horváth B., Vattai, Kiss D. (Peszmeg, 46.), Horváth P. VezetÅ‘edzÅ‘: Gálvölgyi István

 

(Borítókép: Focidrukker - Archív)