2019.08.12. 21:26

Bravúros győzelem után, nem várt vereség!

"A szezon elsÅ‘ hazai mérkÅ‘zésén az elÅ‘zÅ‘ évben még az NB 2-ben játszó Monor csapatát fogadtuk. Rossz hír volt csapatunk számára, hogy kétszeres NB 3-as  gólkirályunk Balogh László agyrázkódás miatt nem tudta vállalni a játékot, és két új játékosunk, Vallejos Dominique és Domokos Bálint sem léphetett még pályára. Király Bence viszont orr törése ellenére leült a kispadra.

A hatalmas hÅ‘ség ellenére aktívan kezdtek a csapatok. A játékot mi irányítottuk, több alkalommal is sikerült a széleken az ellenfél mögé kerülni, de a végjáték pontatlan volt. Legközelebb a gólhoz a félidÅ‘ közepén jártunk, ekkor Cseszneki szögletét Hujber készítette le Killernek, de 10 méteres lövését blokkolták. A szervezetten játszó vendégek veszélyes kontrákat vezettek, de a vezetést mégsem egy ilyen akcióból szerezték meg. A 29. percben egy  hosszú keresztlabda utáni visszagurított labdából Adamcsek megszerezte a vezetést. (0-1)

Néhány perc múlva meg volt a lehetÅ‘ség az egyenlítésre: Ekkor Fekecs baloldali beadását Pintér 5 méterrÅ‘l fejelte fölé.
Nem sokkal késÅ‘bb egy hátul eladott labdából indultak meg a vendégek, de végül sikerült mentenünk. Következhetett a szünet...

A második félidÅ‘t rögtön egy nagy helyzettel kezdtük, ekkor Cseszneki szögletét Varga fejelte 5 méterrÅ‘l kapura, de a vendégek kapusa hatalmas bravúrral mentett, a kipattanó Killerhez került, de gyanús körülmények között eltüntették. LevegÅ‘ben lógott az egyenlítés, de hazai gól helyett a 62. percben egy szöglet után lekontráztak bennünket a vendégek és Ficsor révén megszerezték a második góljukat. (0-2)

A csapat egy pillanatra sem adta fel, szinte végig az ellenfél térfelén zajlott a játék, mentünk elÅ‘re a lélektanilag nagyon fontos elsÅ‘ gólért, de hiába próbáltunk meg mindent, ezen a napon nem sikerült a hálóba találnunk. A Monor a második gólja után már nagyon zártan és fegyelmezetten játszott, nálunk pedig hiányoztak azok a kreatív megoldások, amivel fel tudtuk volna törni ezt a zárt védekezést.

Az egész mérkÅ‘zésrÅ‘l elmondható, hogy a hÅ‘ség ellenére egy nagyon jó iramú, kemény, lüktetÅ‘ mérkÅ‘zést játszott a hasonló játékerÅ‘t képviselÅ‘ két csapat. A vendégek jobb helyzet kihasználásuknak köszönhetik a gyÅ‘zelmet! Természetesen gratulálunk a Monor csapatának!

A vereség fájó, de már készülünk a jövÅ‘ heti újabb hazai mérkÅ‘zésre, az újonc Kelen SC ellen." - Bozai Attila

Iváncsa KSE - Monor SE 0-2 (0-1)
GólszerzÅ‘k: Adamcsek (29.), Ficsor (62.)
Sárga lap: Aradi (46.), Pintér (68.) illetve Nagy (22.), Farkas (45.), Ficsor (75.)
Piros lap: -

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Nyul, 63.), Hujber, Szellák (Király, 66., majd helyette Szauter, 84.), Pribék, Pintér, Cseszneki, Killer. VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila

Monor: Bozsó - Fisli, Barthel, Ficsor, Adamcsek, Farkas, Pintér, Hunya (Sznopka, 90.), Nagy (Haragos, 79.), Tóth F. Tóth Á. (Karacs, 59.). VezetÅ‘edzÅ‘: Horváth Dávid

Borítókép: Monor Labdarúgás Facebook