2020.12.08. 09:22

A helyzetkihasználáson is sok múlott, de (...)!

Vasárnap a Vác otthonába látogatott csapatunk. Ez már az Å‘szi második forduló ,,visszavágója” volt, amikor is egy hatost gurítottunk ellenfelünknek, így várható volt, hogy a hazaiakat fűti a visszavágás vágya.

Hamar látható volt a két csapat stílusa közötti különbség. Míg a mieink a futballt helyezték elÅ‘térbe, hátulról építkezve szövögették támadásaikat, addig a hazaiak általában a kapusuk által hosszan elÅ‘reívelt labdákkal próbálkoztak.
Az elsÅ‘ 15 percben a kapuk nem forogtak veszélyben, a mezÅ‘nyben gyűrték egymást a csapatok. A 16. percben viszont már közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, amikor is Domokos 22 méterrÅ‘l, ballal hatalmas lövést eresztett meg, ami csak centikkel kerülte el a hosszú felsÅ‘ sarkot.
Öt perccel késÅ‘bb Domokos adott szenzációs labdát Vallejosnak, aki teljesen egyedül törhetett kapura, de mivel lelassított, egy csel után 15 méterrÅ‘l mellé lÅ‘tt.

A 29. perben úgy tűnt, hogy csapatunk megszerezi a vezetést, hiszen Cseszneki szabadrúgását az elÅ‘rehúzódó Varga lÅ‘tte a hazaiak kapujába, de a partjelzÅ‘ lest jelzett (Vargától már nem elÅ‘ször vesznek el így egy találatot), így maradt a 0:0.

Egy perc elteltével hitetetlen esetnek lehettünk szemtanúi: Egy szabad labdára Aradi és egy hazai játékos csúszott rá, amit játékosunk ért el elÅ‘bb és továbbította tovább, míg ellenfele Å‘t találta el (tegyük hozzá gyorsan, nem szándékosan)... A játékvezetÅ‘ a hazaiaknak ítélt szabadrúgást és Aradinak adott sárga lapot adott - No comment. Ennek, mint késÅ‘bb kiderült, komoly jelentÅ‘sége volt.

Egy perc múlva Aradi tálalt nagyszerűen a védÅ‘k mögé beinduló Tóth elé, aki a kapuig roboghatott volna, de Koval hátulról lerántotta, de a piros lap elmaradt. A 39. percben a mérkÅ‘zés legcsúnyább jelenetét láthattuk, amikor Bonivárt hátulról páros lábbal csúszott rá Vallejosra, szerencsére játékosunk megúszta komolyabb sérülés nélkül, a hazaiak játékosa nagy megleeptésre maradhatott a pályán.

A félidÅ‘ utolsó percében Vallejos forgatta meg ellenfelét, majd Csesznekit játszotta  meg a 16-osnál, akinek jól eltalált lövése egy védÅ‘ben elakadt. Az elsÅ‘ félidÅ‘ben egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, több alaklommal is közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, de az I-re a pontot nem tudtuk feltenni. A hazaiak a kapunkra semmilyen veszélyt nem jelentettek, minÅ‘ségi fölényünket keménységgel, néha durvasággal próbálták ellensúlyozni, amit jelez a négy kapott sárga lapjuk is (amibÅ‘l Bonivártnál lehetett volna piros is), ennek ellenére vezetÅ‘edzÅ‘nket, Domján Attilát állította ki a játékvezetÅ‘ második sárgával, aki szóvá tette ezeket a belépÅ‘ke (...)

A szünet után továbbra is csapatunk irányította a mérkÅ‘zést, nem sokat változott a játék képe.
Az 50. percben ismét közel jártunk a vezetés megszerzéséhez Vallejos révén, akit Domokos beadása talált meg 10 méterre a kaputól, de óriási helyzetbÅ‘l kapu mellé lÅ‘tt. Az 56. percben egy felívelt labdára Aradi és Szenes ugrott fel, vállal a levegÅ‘ben ütköztek, Aradi elfejelte a labdát, majd harsant a síp. Érthetetlen módon Aradi ismét sárgát kapott (a játékvezetÅ‘ szerint könyöklésért), így mehetett zuhanyozni. Az eset következtében asszisztens edzÅ‘nk is sárga lapot kapott, aminek szintén lett még sajnos jelentÅ‘sége...

A hazaiak emberleÅ‘nyben is a beadásokkal, beívelésekkel próbálkoztak, az egyik ilyen végén, egy felívelt szabadrúgást kapura csúsztatták, de Ordasi magabiztosan hárított.

Az emberhátrány ellenére csapatunk nem mondott le a gyÅ‘zelemrÅ‘l és a 62. percben ismét 100%-os helyzetbe kerültünk. Tóth két csel után adott ziccer labdát Gerának aki a kapujából kifutó Halasi fölött átemelte a labdát, de az elkerülte az üres kaput. A 70. percben a hazaiak is közel jártak a gólhoz. Egy szokásos elÅ‘rerúgott hosszú indítás végén Ordasi és Fekecs egymásra várt, egy hazai támadó rástartolt a labdára, akit Fekecs testtel fellökött. Ekkor védÅ‘nk is megúszta egy sárgával, a 22 méteres szabadrúgás pedig kevéssel kerülte el a felsÅ‘ sarkot.

Az utolsó 20 percben becsülettel gyűrte egymást a két csapat, de komoly gólhelyzet egyik csapat elÅ‘tt sem adódott. Egy kiállítás viszont még borzolta a vendégek idegeit a 90. percben, hiszen csapatunk asszisztens edzÅ‘je, Bozai Attila is megkapta második sárga lapját, és kiállította a játékvezetÅ‘, Akinek a látottak alapján nagyon finoman szólva, nem ez volt élete legjobb meccse!

A meccs összképe alapján közelebb álltunk a gyÅ‘zelemhez, de sajnos rajtunk kívül álló okok miatt is, a hosszabbítással együtt közel 40 percig emberhátrányban kellett játszanunk. Ennek ellenére a gyenge helyzetkihasználás a legfÅ‘bb oka annak, hogy nem sikerült mindhárom pontot megszereznünk.

A Vác csapatának sok sikert kívánunk a tavaszi folytatásra!

Szerdán újabb nehéz mérkÅ‘zés következik, hazai pályán fogadjuk az Újpest II. együttesét. Több játékosunkra biztosan nem számíthatunk sérülések illetve eltiltások miatt, ennek ellenére biztosra vehetÅ‘, hogy csapatunk gyÅ‘zelemre fog játszani a 2020-as év utolsó mérkÅ‘zésén!

HAJRÁ IVÁNCSA!