2021.05.25. 09:20

A bajnoki cím kapujában!

A bajnokság 37. fordulójában Budapestre látogattunk, ahol a Rákosmente KSK vendégei voltunk. A hazai csapat az Å‘szi szezon végén még kiesÅ‘ helyen állt, de a tavaszi tabellán az elÅ‘kelÅ‘ negyedik helyet foglalta el, így egy rendkívül nehéz mérkÅ‘zés várt csapatunkra.

Az egész napos, nagy mennyiségű esÅ‘ miatt, két órával a mérkÅ‘zés kezdete elÅ‘tt még bizonytalan volt, hogy meg lehet-e rendezni a mérkÅ‘zést. Szerencsére az égi „áldás” elállt és egy órával a kezdés elÅ‘tt a játékvezetÅ‘k alkalmasnak találták a pályát a mérkÅ‘zés megrendezésére.

Gyászszünet elÅ‘zte meg a mérkÅ‘zést, minden idÅ‘k legsikeresebb magyar játékvezetÅ‘jére, Puhl Sándorra emlékeztek a jelen lévÅ‘k.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Csaba D. 75.p.) - Szellák, (Fodor 85.p.) Domokos, Gera (Suszter 58. p.) - Cseszneki, Balogh (Greksa 85.p.) Vallejos(Pribék 75.p.) összeállításban próbálta meg az újabb három pont begyűjtését.

Az hamar kiderült, hogy a hazaiak a biztos védekezést részesítik elÅ‘nyben, hiszen minden játékosuk visszahúzódott a saját térfelükre és megpróbálták csapatunk elÅ‘tt lezárni a területeket, és ebben a mély talaj is segítségükre volt. Az elsÅ‘ perctÅ‘l kezdve kezünkbe vettük a mérkÅ‘zés irányítását és óriási labdabirtoklási fölényben játszottunk, folyamatosan az ellenfél térfelén tartottuk a labdát és próbáltuk megbontani  a hazaiak védekezését. Az elsÅ‘ negyedórában is sikerült néhány alkalommal mögéjük kerülni, de a befejezéseknél mindig ott volt egy hazai láb, így nagy lehetÅ‘séget nem tudtunk kialakítani.

A 15. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez. Egy gyors pozitív átmenet végén Szellák - Cseszneki - Vallejos volt a labda útja, de utóbbi jó helyzetbÅ‘l a hosszú kapufát találta el.

Az elsÅ‘ veszélyes hazai kontrára a 19. percig kellett várni, ekkor egy gyors összjáték végén 18 méterrÅ‘l lÅ‘tt fölé a hazaiak támadója. Továbbra is állandó nyomás alá helyeztük az RKSK-t és a 24. percben egy szép támadás végén Madarász tálalt pontosan Balogh lábára, de centerünk 8 méterrÅ‘l, nagy helyzetbÅ‘l kapu mellé lÅ‘tt. Majd Gera próbálkozott távoli lövéssel a csúszós talajon, de a hazai kapus magabiztosan hárította a lövést.

A 33. percben egy baloldali akció végén Fekecs beadását csak kiütni tudta a hazai hálóÅ‘r, a labda Vallejos elé került, aki egy csellel tisztára játszotta magát, de 14 méterrÅ‘l kapu fölé lÅ‘tt. A 36. percben egy veszélyesnek tűnÅ‘ hazai kontra végén Szellák szerelt becsúszva, látványosan a büntetÅ‘ területen belül. A félidÅ‘ utolsó percében Vallejos szöglete ment el a hosszún a becsúszó Cseszneki lába elÅ‘tt, 2 méterre a gólvonaltól!

Az elsÅ‘ félidÅ‘ben hatalmas fölényben játszott csapatunk, de a befejezések pontatlansága miatt nem tudtunk a szünetre elÅ‘nnyel vonulni. Általában jól működtek a visszatámadásaink is, így a hazaiak egyik erÅ‘sségét, a kontrákat - két alkalom kivételével - jól tudtuk hatástalanítani.

A második félidÅ‘ben sem sokat változott a játék képe, talán csak annyiban, hogy ekkor már a hazai csapat is egy kicsit feljebb húzódott, bátrabban próbáltak belépni az elÅ‘re játékba, de ezáltal csapatunk elÅ‘tt nagyobb területek nyíltak.

Az 55. percben Cseszneki két csellel már a 16-os vonalánál járt, de jó helyzetbÅ‘l fölé lÅ‘tt. Egy perc múlva újabb kapufával jeleztük gyÅ‘zelmi szándékunkat. Fekecs robogott el a balszélen, beadását Balogh 7 méterrÅ‘l a kapufára fejelte. Három perc múlva egy Vallejos - Aradi - Madarász akció végén utóbbi lapos beadását mentették szögletre a védÅ‘k az érkezÅ‘ támadóink elöl. A szögletet Vallejos adta be,amit kifejeltek,de Cseszneki megpróbálta kapura ollózni, ami elakadt egy védÅ‘ben,de a lecsorgó labda Gera elé került aki lekészítette Vargának, sajnos belsÅ‘ védÅ‘nk 12 méterrÅ‘l, tiszta helyzetbÅ‘l kevéssel kapu mellé lÅ‘tt - Érett a gól!

VezetÅ‘ találatunk végül a 61. percben meg is érkezett: Vallejos egy csel után tekert kapura, amire Balogh egy védÅ‘vel érkezett és támadónk közelrÅ‘l a hálóba pöckölte a játékszert. (0:1)

A vezetÅ‘-gól után sem változott a játék képe, továbbra is uraltuk a mérkÅ‘zést és mentünk elÅ‘re az újabb gólért. Az RKSK továbbra is a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt, de nem mondott le a gyors kontrák lehetÅ‘ségérÅ‘l. A 64. percben egy ilyen után közel jártak az egyenlítéshez, ekkor a hazai támadó Aradi szorításában 13 méterrÅ‘l,kicsit szögbÅ‘l lÅ‘hetett kapura, de Prokop magabiztosan hárított. Ez volt a mérkÅ‘zés legveszélyesebb hazai lehetÅ‘sége.

A 80. percben Csaba D. is közel járt a gólhoz, amikor Cseszneki szögleténél 7 méterrÅ‘l fejelhetett tisztán, de egy védÅ‘ szögletre mentett. Pár perccel késÅ‘bb Madarász tört be szinte a kapuig, de lövése szögletre pattant. Cseszneki végezte el a sarokrúgást, a labda a hosszún helyezkedÅ‘ Susztert találta meg, aki egy átvétel után parádésan tekert a hosszú 'pipába'. (0:2)

A második találattal el is dÅ‘lt a mérkÅ‘zés, így újabb három ponttal gazdagodtuk, egy nagyon sportszerű mérkÅ‘zésen, ahol jó játékvezetés mellett, a vizes, csúszós talaj ellenére sárga lap nélkül ért véget a találkozó.

A tavasz meglepetés csapata igazolta jó hírét: Az egész mérkÅ‘zés során nagyon szervezetten, a területeket jól szűkítve, hatalmas lelkesedéssel védekeztek, és néhány veszélyes kontra támadást is végig tudtak vinni, és ezáltal az utolsó sípszóig maximális koncentrációra volt szükség.

Csapatunk az elsÅ‘ perctÅ‘l az utolsóig jól kontrollálta a mérkÅ‘zést, folyamatos nyomás alatt tartotta a vendéglátókat, nagyon komoly labdabirtoklási fölényben játszottunk és csak idÅ‘ kérdése volt, hogy mikor sikerül feltörni a hazaiak zárt védelmét. A csapat minden tagjának hatalmas gratuláció jár a mutatott teljesítményért.

Ezzel a sikerrel csapatunk újra a tabella élére ugrott és három  ponttal elÅ‘zi meg a rivális Kecskemét gárdáját!

Már csak egy mérkÅ‘zés van hátra a bajnokságból, ami vasárnap 18.00 órakor kezdÅ‘dik Iváncsán.! A tét nem kicsi, a bajnoki cím! Ekkor az év mérkÅ‘zésén a közvetlen riválisunkat, a Kecskemét csapatát fogadjuk!

HAJRÁ IVÁNCSA!