2023.05.03. 10:38

Habkönnyed győzelem!

Szerdai, hétközi fordulóban a Honvéd második csapatától szenvedtünk fájó vereséget, így a hétvégi, Majos elleni összecsapáson szerettük volna kiküszöbölni a csorbát. A Honvéd mindezidáig mumusunknak számított, és most sem volt ez másként, lévén számtalan helyzetet dolgoztunk ki, mégsem sikerült begyötörnünk legalább egy találatot, míg a túloldalon jóformán egyetlen lövéssel zárult kontráját tudta sikeresen zárni a kispesti alakulat.

 

Hogy elérjük céljainkat, a Majos ellen egy pillanatig sem szabadott, hogy lankadjon a koncentráció. A kezdés után néhány vehemensebb vendég-belépÅ‘bÅ‘l számítani lehetett, hogy nem fogják könnyen adni a bÅ‘rüket, ám mivel mi náluk is élesebben léptünk gyepre, hamar egyoldalúvá tudtuk tenni a párharcot. Remek ütemben érkeztek a gólok, ugyanis már a 11. minutumban vezetést szereztünk — ekkor Madarász kifacsart szögbÅ‘l, ámde precízen beadott labdáját a sarokrúgás után fennmaradó Nyul Krisztián váltotta gólra —, majd két perccel rá, Vallejos pazar tekerése által is mattolásra késztettük az ellenfél védelmét. Mindemellett a szünet elÅ‘tt még egyszer betaláltunk, ekkor Kercsó Bence “repült le” a hosszún, aki Kovács Sándor lapos bepassza után tessékelte be a játékszert a hálóba. 3:0, szinte eldÅ‘lt a párharc.

 

A fordulás után akadt némi kilengés a játékunkban, nem is a véletlen műve, hogy ekkor egy kósza helyzetbÅ‘l szépíteni tudtak a vendégek, tíz perccel az öltözÅ‘bÅ‘l kiérvén egy ellenakció végén Kovács László lÅ‘tte ki a hosszú alsót. 3:1.

 

A gól azonban helyrerázta a mieinket, és ismételten azt a játékot mutattuk, amelyet az elsÅ‘ félidÅ‘ben láthattunk. Nem lankadt a vállalkozó kedvünk, ezekbÅ‘l egyszer tudtuk újból két vállra fektetni a védelmet. A beadás-érkezés iskolapéldájaként is hathatott a gól, ahol Madarász centerezése után a harmadik gól szerzÅ‘je, Kercsó helyezte el a labdát a gólvonalon túlra. 4:1, ez pedig egyúttal a végeredményt is jelentette.

 

Lélektanilag jó pillanatokban születtek a gólok, így rövides idÅ‘ alatt eldÅ‘lt, kié lesz a három pont. Gratulálunk a srácoknak az újbóli sikerhez!

 

Iváncsa KSE — Majosi SE 4:1
Gsz.: Kercsó (2), Nyul, Vallejos

 

 

Hajrá Iváncsa!