2020.08.14. 08:24

Újabb meggyőző siker!

"Szerda délután az NB III-ba visszajutó HódmezÅ‘vásárhely FC vendégei voltunk. Csapatunk a következÅ‘ összeállításban lépett pályára: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Csaba D.(Balogh 46. perc) - Pribék, Domokos, Villám- Cseszneki (Gera 62.perc), Tóth Z., Vallejos (Szellák 74.perc).

RekkenÅ‘ hÅ‘ségben kezdÅ‘dött a mérkÅ‘zés, ennek ellenére aktívan kezdtek a csapatok. Rögtön látható volt, hogy két teljesen eltérÅ‘ játékstílus fog összecsapni. Azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de egy alkalom kivételével nem tudtunk komoly veszélyt jelenteni a hazaiak kapujára. SÅ‘t, a 19. percben jött a feketeleve: Hazai szöglet után Huszár fejelt közelrÅ‘l a kapunkba. (1:0)

A kapott gól láthatóan megzavarta csapatunkat ezért a legjobbkor jött az egészségügyi (ivó) szünet. Sikerült rendeznünk a sorokat és ez már a csapat teljesítményén is észrevehetÅ‘ volt. Futószalagon jöttek a helyzetek. ElÅ‘bb Cseszneki beadásából Domokos lÅ‘tt felsÅ‘lécet, majd néhány perc múlva Aradi fejese csattant a kapufán. Pár perccel késÅ‘bb Domokos 20 méteres lövése kerülte el kevéssel a kaput, majd Vilám lövését védte a hazaiak kapusa. Érett a gól, ami a 42. percben meg is érkezett! Ekkor egy Tóth - Domokos összjáték végén Vallejos kapott remek labdát és magabiztosan használta ki a lehetÅ‘séget. (1:1). Fontos találat volt, hiszen így nem hátránnyal kellett a szünetre mennünk.

A második félidÅ‘ álom kezdéssel indult, mivel 2 perc alatt már kettÅ‘ góllal vezettünk. A 46. percben Balogh beadását Cseszneki félollóval jutatta a kapuba. (1:2) - Gyönyörű találat volt! Két perccel késÅ‘bb egy formás támadás végén Madarász beadásából ért el Cseszneki újabb gólt, ezzel már két gól volt az elÅ‘nyünk. (1:3)

A hazaiakat érthetÅ‘ módon teljesen leforrázta a két gyors gól és láthatóan megzavarodtak. A mieink viszont továbbra is támadásban maradtak és szebbnél szebb akciókkal szórakoztatták a csapatunkat elkísérÅ‘ lelkes szurkolóinkat. Csak idÅ‘ kérdése volt az újabb gól. A 60. percben Madarász beadását mentette Balogh elÅ‘l önfeláldozóan egy hazai védÅ‘ (majdnem öngól lett), majd Vallejos beadása után Baloghot lökték ki 3 méterre a kaputól ziccerben(a síp néma maradt), néhány perc múlva pedig Gera szerezhette volna meg elsÅ‘ iváncsai találatát, de fejese a gólvonalon álló védÅ‘rÅ‘l perdült kapu fölé. Hatalmas fölényünk a 68. percben érett újabb góllá: Ekkor egy fantasztikus támadás futott végig a pályán, Domokos - Vallejos - Madarász volt a labda útja, aminek a végén Baloghnak szinte csak az üres kapuba kellett gurítania. (1:4) Benne lógott a levegÅ‘ben az újabb találat is, de sajnos elkönnyelműsködtünk több lehetÅ‘séget. A HódmezÅ‘vásárhely viszont nem adta fel és a közönségük biztatása mellett megpróbálták szorosabbá tenni a mérkÅ‘zést. A 90. percben az erÅ‘feszítéseiket siker koronázta. Ekkor egy jobb oldali beadás után lecsorgó labdát lÅ‘tt a kapunkba Tapiska, ezzel beállítva a végeredményt. (2:4)

Nehéz mérkÅ‘zésre számítottunk, hiszen két találkozójából kettÅ‘t nyertek a hazaiak. Az ellenféltÅ‘l azt kaptuk amire készültünk, nagyon szervezetten, keményen védekeztek és nagyon kellett figyelnünk a védekezésbÅ‘l támadásba való gyors átmeneteikre. A mérkÅ‘zés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, a játék minÅ‘ségében egyértelműen domináltuk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amelyek közül négyet sikerült is kihasználnunk.

A látottak alapján gyÅ‘zelmünk teljesen megérdemelt és a siker értékét növeli, hogy egy jó, szervezetten játszó csapat otthonából sikerült három pontot elhozni!

A HódmezÅ‘vásárhely csapatának további sok sikert kívánunk, csapatunk pedig készül a következÅ‘, vasárnapi Szekszárd elleni hazai mérkÅ‘zésre!" - Bozai Attila