2019.02.04. 11:28

Túl újabb kemény 7 napon!

Másodedzőnket, Bozai Attilát kértük meg, hogy foglalja össze az elmúlt héten a Vidi II és a Tolna ellen lejátszott edzőmérkőzéseinket:

"A héten kettő felkészülési meccset is játszottunk az edzések mellett. Szerdán a MOL Vidi II. vendégei voltunk.

Nem kezdtünk jól, mivel már az első percben egy 50 méteres indításnál hibáztunk hátul és a hazai csapat büntetőhöz jutott, amit értékesített is. 10 perc múlva egy szélről beadott labdát pörgettek a kapunkba eléggé lesgyanús körülmények között. Ezzel már 2 góllal vezettek a hazaiak. A 25. percben Büki beadását Varga 3 méterről ajtó-ablak helyzetben rúgta mellé, majd nem sokkal később Büki lőtt szabadrúgásból felső lécet. A félidő hajrájában kissé paprikássá vált a mérkőzés, de szerencsére egyik oldalon sem történt sérülés. A második félidőben csapatunk megpróbált javítani az eredményen, a helyzeteink is megvoltak, de előbb Szauter, majd Varga  hibázott nagy helyzetben, miközben a hazaiaknak is volt egy gólszerzési lehetőségük.
A Vidi végül egy szögletünket követően lekontrázott bennünket és ezzel kialakult a 3:0-ás végeredmény. A végén még Miklósvári vezethette egy az egyben kapura a labdát, de a hazai hálóőr bravúrral hárított.

Az egész mérkőzést kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte, mindkét oldalon 4-5 gólszerzési lehetőséggel, de a  hazaiak ebből hármat kihasználtak, és ezért megérdemelten nyertek.

Szombaton Tolna megye bajnokát, a Tolna FC fogadtuk a műfüves pályánkon. Egy kőkemény heti munka után kíváncsian vártuk, milyen teljesítményre lesznek képesek a fiúk.

Két sort terveztünk, de sajnos a kért három ifi játékos közül csak egy érkezett meg, ketten különböző okok miatt nem vettek részt a mérkőzésen. Ezért ketten végigjátszották. Ismerkedtünk egy kapussal, Ambrusics Róberttel is.

Az első félidőben főleg a vendégek térfelén zajlott a játék, és ezért is volt meglepő, hogy ennek ellenére mégis ők szerezték meg a vezetést egy kontra révén. Hiába voltunk nagy fölényben, a kulturáltan focizó vendégek ellen nem tudtunk komoly helyzeteket kialakítani, mivel rengeteg technikai hiba, és pontatlanság jellemezte a játékunkat.

A második félidei csapatunk már egyértelműen gyorsabban és pontosabban játszott. Büki labdaszerzése után sajnos pontatlanul emelt az üres kapu fölé, de néhány perc múlva 20 méteres bombája után a felsőlécről kipattant labdát Berényi lőtte a kapuba - Jó az öreg a háznál!

Továbbra is nagy fölényben játszottunk, és több gólhelyzet maradt kihasználatlanul. A meccs vége előtt 5 perccel Balogh büntetőjét hárította a vendégek kapusa, majd az utolsó percben a vendégek is megszerezhették volna a győztes gólt egy kontra után!

Ezzel egy kemény hét végére tettünk pontot. A jövő hét sem lesz egyszerű a fiúknak, mivel 4 edzéssel és 2 mérkőzéssel folytatjuk tovább a felkészülést!"