2021.04.05. 17:45

Taksonyban léptünk előre a dobogón!

Húsvét vasárnap  a Taksony gárdájához látogattunk. Csapatunk formája bizakodásra adott okot, viszont közel csapatnyi hiányzónk volt. Ordasi, Pribék, Szauter sérülés; Domokos, Balogh, Varga eltiltás; Hováth és Greksa betegség miatt nem utazhatott el a csapattal, ráadásul Cseszneki játéka is kérdéses volt.

A Prokop - Madarász, Aradi, Csaba, Fekecs - Szellák, Gera (Somogyvári 90. p.), Cseszneki (Fodor 46.p.) - Suszter, Tóth, Vallejos(Schnierer 61.p.) összeállításban kíséreltük meg a három pont begyűjtését.

Jól kezdtük a mérkÅ‘zést, azonnal magunkhoz ragadtuk az irányítást, és már a 3. percben megszereztük a vezetést: Cseszneki keményen középre tekert szögletét fejelte Gera a hazai kapuba. (0:1)

Sajnos nem tartott sokáig az örömünk, mivel az 5. percben egy középpályán elkövetett átlagos szabálytalanságért óriási meglepetésre a fiatal Susztert kiállította a játékvezetÅ‘. Az emberhátrány ellenére is csapatunk irányította a játékot, ezért is volt váratlan a hazaiak egyenlítése. A 16. percben Szántó kapott jó labdát, ziccerét Prokop védte, de a kipattanót Fekete O. az üres kapuba lÅ‘tte. (1:1)

A kapott gól sem törte meg csapatunk lendületét és a 21. percben már vezettünk. Ekkor Cseszneki varázsolta a védÅ‘k mögé beinduló Gera fejére a labdát, akinek elsÅ‘ fejese még visszapattant a felsÅ‘lécrÅ‘l, de középpályásunk másodszorra már a hazai kapuba fejelte a játékszert. (1:2)

Egy perc múlva tovább növelhettük volna az elÅ‘nyünket. Cseszneki ismét veszélyesen kanyarított középre egy pontrúgást, de Aradi fejesét a gólvonalról mentette egy hazai védÅ‘.

A 35. percben a hazai csapat is megfogyatkozott, Vörös második sárga lapja után ballaghatott az öltözÅ‘be.

Sajnos a kiállítás csapatunkra nem volt jó hatással, kissé kényelmesre vettük a tempót, így már csak egy említésre méltó esemény történt az elsÅ‘ félidÅ‘ben. A 46. percben Aradi vette észre, hogy kinn áll a hazai kapus, ezért  felezÅ‘vonalról próbálkozott és csak centiket tévedett.

A két gólpasszt adó Cseszneki sajnos nem tudta folytatni a játékot, ezért a második félidÅ‘ben Fodor szállt be a helyére.

A második félidÅ‘ 51. percében Aradi ugratta ki Fodort, aki a felsÅ‘lécet találta el, elvileg lesrÅ‘l. Az 54. percben Madarász nyargalt az alapvonalig, középre lÅ‘tt labdáját Vallejos vette át, de szabálytalankodtak vele. A játékvezetÅ‘ szerint műesés volt, ezért besárgult. Néhány perc múlva egy formás Vallejos - Tóth - Gera összjáték végén utóbbi lÅ‘hetett 11 méterrÅ‘l jó helyzetbÅ‘l, de a lövés pillanatában megpattant a labda, így a kapu fölé vágodotta játékszer.

Ezután az egyre több kockázatot vállaló hazai csapat  percei következtek. A 72. percben egy egyéni szóló végén 22 méterrÅ‘l leadott lövést kellett Prokopnak kapu fölé tolnia, majd pár perccel késÅ‘bb a védÅ‘zónában eladott labdából veszélyeztetett a Taksony, de Prokop bravúrral szögletre tolta az alsó sarokba tartó lövést. A 81. percben a csereként beálló hazai támadó Szabó került helyzetbe, de Aradi szorítása mellett kapu mellé gurított.

A 84. percben ismét lezárhattuk volna a meccset, amikor Fekecs elfutása után a középre lÅ‘tt labdába Tóth „futott bele”, vádlijáról pattant a labda 3 méterrÅ‘l az üres kapu felé, de a hazai kapus a gólvonalon még rá tudott vetÅ‘dni.

A 89. percben még a hazaiak is veszélyeztettek egy szöglet után, de a lecsorgó labdát fel tudtuk szabadítani.

A 92. percben még egyszer villant a piros lap, ekkor a hazaiak játékosa Fekete M. is megkapta második sárga lapját, így Å‘ is idÅ‘ elÅ‘tt fejezte be a mérkÅ‘zést.

Az elÅ‘zmények ismeretében, ahogy várható volt, egy nagyon nehéz mérkÅ‘zésen, rendkívül értékes gyÅ‘zelmet arattunk. A mérkÅ‘zés nagy részében csapatunk akarata érvényesült, többször is lezárhattuk volna a mérkÅ‘zést, de mivel ez nem történt meg, így az utolsó negyedórában a hazai csapatnak is megvolt a lehetÅ‘sége az egyenlítésre.

A 3 piros és 4 sárga lap azt feltételezné, hogy egy durva mérkÅ‘zés volt, de ez nem igaz. Mindkét csapat a játékra helyezte a hangsúlyt, és természetesen voltak kemény párharcok (ami a futball velejárója), de durvaság, alattomosság egyik csapatra sem volt jellemzÅ‘.

Sajnos a játékvezetÅ‘ sokszor érthetetlen ítéleteivel nehezen birkóztak meg a csapatok!

Csapatunknak jár a gratuláció, hiszen újabb gyÅ‘zelmünkkel sikerült fellépni a tabella második helyére!

A Taksony SE csapatának sok sikert kívánunk a bajnokság további mérkÅ‘zéseihez!

Hétvégén, vasárnap, újabb nehéz mérkÅ‘zés következik, amikor is a tabella 6. helyén álló Kozármisleny csapatát fogadjuk.