2021.04.15. 11:23

Rangadót nyertünk a fővárosban!

Hétközi rangadóra utaztunk a fÅ‘városba, miután szerdán a Ferencváros második csapatának vendégei voltunk. Több játékosunkra nem számíthatott a szakmai stáb, Ordasi, Szauter és Pribék sérülés, míg a védelem oszlopa Aradi eltiltás miatt nem lehetett a társakkal.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Csaba D., Varga, Fekecs - Szellák, Domokos, Cseszneki (Suszter 75. p.) - Fodor (Horváth B. 89. p.), Tóth, Vallejos (Gera 5. p.) összeállításban próbálta meg megnyerni ezt a fontos mérkÅ‘zést.

A kezdés álomszerű volt! Az elsÅ‘ percben Madarász - Vallejos összjáték végén támadónk egy csel után tekert 14 méterrÅ‘l a hosszú sarok irányába, a labda még kijött a kapufáról, de érkezett Fodor és 5 méterrÅ‘l a léc alá bombázott. (0:1)

Sajnálatos módon a lövésnél Vallejos megsérült és le is kellett cserélni. Helyére Gera érkezett egy rövid mozgás után, így néhány percig lényegében 10 játékosunk volt a pályán.

A 11. percben Tóth szlalomozott át több ellenfélen is, majd a beinduló Fodor elé tálalt, de a hazai kapus az utolsó pillanatban felszedte a labdát támadónk elöl. Tíz perc múlva a szél által is támogatott hazai csapat jutott szabadrúgáshoz 22 méterre a kapunktól, de Leandro fölé lÅ‘tt.

A 29. percben meghűlt bennünk a vér, amikor a villámgyors hazai támadó Jones Zyen esett el a büntetÅ‘területünkön belül, de műesése jutalma egy sárga lap lett. Pár perccel késÅ‘bb egy szélrÅ‘l beadott és kifejelt labdát lÅ‘tt el kapásból Gera, de célt tévesztett. A 36. percben ismét a szélvészgyors Jones Zyen okozott problémát, az alapvonalig robogott, de középre lÅ‘tt labdáját fel tudtuk szabadítani. Az elsÅ‘ félidÅ‘ utolsó hazai próbálkozása, egy rosszul sikerült felszabadítás utáni 20 méteres, kapu fölé szálló lövés volt.

A második félidÅ‘ elejét, ahogy várható volt, nagyon megnyomta a hazai csapat. A 47. percben egy balról keresztbe passzolt labdára érkezett egy hazai támadó, de 6 méterrÅ‘l leadott lövését Prokop bravúrral hárította.

Az 50. percben jól vittünk végig egy kontrát, de a végén Cseszneki emelését magabiztosan védte Oroszi. Egy perc múlva úgy tűnt, hogy sikerült a Fradinak az egyenlítés, amikor egy szöglet után kifejelt labdát kapásból lÅ‘ttek a kapunkba, de a játékvezetÅ‘ les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az 59. percben Tóth próbálkozott a kezdÅ‘körbÅ‘l, de a visszafutó hazai kapus biztosan fogta a labdát. A 64. percben egy gyors átmenet után Cseszneki egy csel után ívelt középre, és az ellenfelét megelÅ‘zÅ‘ Gera 6 méterrÅ‘l megszerezte csapatunk második találatát. (0:2)

A hazai csapat a két gólos hátrány után sem adta fel, folyamatos nyomás alá helyezték csapatunkat, de komoly gólhelyzetet már nem tudtak kialakítani.

Az elÅ‘zetes várakozásoknak megfelelÅ‘en, két nagyszerű formában lévÅ‘, minÅ‘ségi futballra képes csapatok, egy jó színvonalú mérkÅ‘zést játszottak a tökéletesen elÅ‘készített pályán. A gyors vezetÅ‘ gólunk után átadtuk a területet, így a hazai csapat irányította a játékot, de az elsÅ‘ félidÅ‘ben komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A második félidÅ‘ elején a jól játszó Fradi nagy nyomást helyezett csapatunkra, ekkor a levegÅ‘ben lógott az egyenlítÅ‘ gól is, de Prokopnak, vagy a szerencsének köszönhetÅ‘en sikerült megÅ‘rizni kapunkat az egyenlítÅ‘ góltól.

A második találatunk után sem nyugodhattunk meg, mivel a Fradi az utolsó sípszóig becsülettel ment elÅ‘re és mivel nagyon kreatívan futballoztak, ezért játékosaink részérÅ‘l maximális koncentrációra volt szükség. Ez volt az a mérkÅ‘zés, ami után nemcsak a gyÅ‘ztesnek jár a gratuláció! A Ferencváros csapatának további sok sikert kívánunk!

Ezzel az újabb gyÅ‘zelemmel továbbra is a második helyen állunk, egy pontra a listavezetÅ‘ Kecskemét mögött!

Vasárnap újabb nehéz mérkÅ‘zés vár ránk, a Paks második csapatát fogadjuk!

HAJRÁ IVÁNCSA!