2022.08.10. 10:54

Nyögvenyelős siker a Kupában!

Szombaton a MOL Magyar Kupában volt érdekelt csapatunk, ahol a Balatonlelle SE ellenében kellett dönteni a továbbjutás sorsáról. Ellenfelünk korábban nagy riválisunknak számított, lévén 2017-es feljutásunkkor éppen ellenük vívtunk osztályozót. A keret azóta mindkét oldalon jelentÅ‘sen kicserélÅ‘dött ugyan, de részben ennek apropóján is különös presztízzsel bírt a mostani ütközet.

 

Az elsÅ‘ félidÅ‘ben abszolút dominanciát sikerült kialakítani, sokkalta kezdeményezÅ‘bbek voltunk vendéglátóinknál, és a látottak alapján eleinte úgy gondolhattuk, idÅ‘ kérdése, mikor tudjuk a lelleiek védelmét kapitulálásra késztetni. A hazaiak a saját térfélen való defenzívát preferálták, és a szűk védekezés ellenére sikerült is gyakran eljutnunk  támadó harmadig, a végjátéknál rendre menteni tudott egy balatonlellei láb, vagy éppenséggel mi voltunk pontatlanok a tizenhatos elÅ‘terében. Nem is született gól az elsÅ‘ felvonásban, így patthelyzettel vonulhattak pihenÅ‘re a felek.

 

A fordulást követÅ‘en mintha kicsit bentragadtak volna a mieink az öltözÅ‘ben. Megnyomta a kezdést a Lelle, kísérletezéseik közül egy esetben még a kapufát is eltalálták. Az elsÅ‘ 15 perc bÅ‘ven tele volt kellemetlenséggel, azt követÅ‘en pedig bár normalizálódott a játék képe, az idÅ‘ elÅ‘rehaladtával egyre görcsösebben próbáltunk elÅ‘re törni. Ha nehezen is, de egy ízben végre sikerült feltörni a reteszt: a 61. minutumban Juhász Áron tizenhatoson belüli lövése ért célba. 0:1.

 

A gól hathatott volna egyfajta megnyugvásképpen a játékosainkra, azonban az egygólos elÅ‘ny továbbra sem volt “életbiztosításnak” mondható, mi pedig nem akartunk a támadójátékból alábbhagyni. Jöttek is ugyanúgy a helyzetek, mint az elsÅ‘ játékrészben, sÅ‘t mi több, nagyobbnál nagyobb lehetÅ‘ségek, azonban 1az1-es szituációban sem tudtuk végül a labdát újból a hálóba gyötörni. Szerencsére a túloldalt sem jártak több sikerrel a hazaiak — illetve a védelem is a labda elleni részét megoldotta a játéknak —, így végül ha nehezen is, de 1:0-s arányban mi jutottunk tovább a következÅ‘ körbe.

 

Helyzetek tekintetében nem volt hiány, mezÅ‘nyfölényünk is kétségtelen volt, azonban a kapu elÅ‘terében nagyon döcögött a gépezet, illetve a sorozatosan kihagyott lehetÅ‘ségek okán és a rohamosan fogyó idÅ‘ végett csak kapkodóbbakká váltunk. A lényeg, hogy a továbbjutás megvan, így sikerült “hozni a kötelezÅ‘t!”

 

 

Balatonlelle SE — Iváncsa KSE 0:1

Gsz.: Juhász

 

 

Hajrá Iváncsa!