2020.06.15. 09:16

"Nehezen és lassan teltek a hetek..."

Domján Attilát kérdezve igyekeztünk összefoglalni a futball-nélküli hónapokat, majd kitértünk az új idény eleji munkára is. 

Milyen volt futball nélkül az elmúlt idÅ‘szak? 

"Nehezen és lassan telt el! Megpróbáltam kihozni belÅ‘le a legjobbat. Sokat voltunk együtt a családdal, ami nem jellemzÅ‘ a normál életvitelben. Foci is volt bÅ‘ven, a fiammal például sokat edzettünk.

 

Van-e hiányérzeted az NB3-as bajnoki idény beszüntetése miatt? 

"Jó pozícióban voltunk a tavasz kezdetén. Úgy érzem, hogy sikeres volt a felkészülésünk, lassan teljes lett volna a keret, mert a sérültjeink pont bekapcsolódtak a közös munkába. Negyedik helyünket minimum megtartottuk volna akkor is, ha befejezÅ‘dik a szezon!"

 

A kényszerszünet után hogyan tartottátok a kapcsolatot a játékosokkal? Biztosan kaptak feladatokat, milyen jellegűeket? 

"Május végéig adtuk az egyéni edzéseket a játékosoknak. Mint minden klubnál ebben a helyzetben, nálunk is a szintentartás volt az elsÅ‘dleges feladat. Közben telefonon és írásban is érdeklÅ‘dtem az aktuális állapotokról. Arra ugyanis nincs lehetÅ‘ségünk, hogy mérjük a játékosokat. FelnÅ‘tt emberekrÅ‘l beszélünk, akik tudják, saját érdekük, hogy megfelelÅ‘ állapotban legyenek!"

 

A csapat egy évzáró keretein belül már találkozott, mikor kezdÅ‘dik a tényleges munka?

"Június 15-én, hétfÅ‘n találkozunk a csapattal. Az elsÅ‘ héten három edzésünk lesz. Utána fokozatosan emeljük az edzésszámot és a terhelést. Különleges feladat lesz, mert a nyári felkészülésünk lényegesen rövidebb szokott lenni."

 

Lesz változás a keretben? Lehet már tudni érkezÅ‘krÅ‘l/távozókról? 

"Lesz mozgás a keretben. Már eldÅ‘lt, hogy távozik Zabari Dávid, aki NB2-es lehetÅ‘séget kapott; Nagy Richárd és Killer Máté nem tudja a jövÅ‘ben összeegyeztetni magánéletbeli elfoglaltságával az edzéseket; Nyúl Krisztián és Schener Bálint pedig a több játéklehetÅ‘ség reményében vált.

Az érekzÅ‘k oldalán van három játékos, aki szóban elígérkezett hozzánk, de neveket az átigazoló lap aláírása után szeretnék csak mondani."

(Borítókép: Varga Luca)