2019.06.11. 20:04

Negyedik hely Franciaországban!

U15-ös csapatunk június 6-án kora este indult útnak a francia-belga határon fekvő Leers városába, ahol a helyi egyesület immáron 30. alkalommal rendezte meg az u15 és u17-es korosztályoknak a 'Christian Duflos nemzetközi utánpótlás tornát'.

Mindkét korosztályban 12-12 csapat képviseltette magát. Igen soknemzetiségű mezőny gyűlt össze, hiszen a házigazda mellett képviseltették magukat francia, lengyel, litván, belga, holland, afrikai és magyar csapatok is.

A pénteki nap utazással és a szállás (sportcsarnok) elfoglalásával, majd a beilleszkedéssel telt el.

Szombaton kezdődött a torna, ahol a csoportmeccsek során egy meccs 30 percig tartott, majd a helyosztókon (a 2x15perces döntő kivételével) ez az idő 25 percre redukálódott.
A Leers U14-es csapata ellen kezdtünk egy magabiztos 3:0-ás győzelemmel, amit délután egy 4:0-ás siker követett később az FC Chaville gárdája ellen. A nap hátralévő része a regenerálódásról, és egy lille-i kirándulásról szólt.

Vasárnap már élesebb meccsek következtek: Előbb a Leers U15-ös B gárdája ellen nyertünk 3:0-ára, majd egy fontos pontot szereztünk az afrikai St. Leu csapata ellen (0:0). A többi meccs alakulásától függően ekkorra már eldőlt, hogy a csoport későbbi győztese, az akadémiai szinten működő lengyel FASE Szceczin elleni meccs már tét nélküli lett, hiszen mindkét gárda továbbjutott az elődöntőbe. A meccset egyébként a lengyelek nyerték 2:0-ára. Ezen a meccsen érezhető volt, hogy a felek (különösen mi, a számunkra szokatlan terhelés miatt) már a hétfői helyosztóra készül.

Hétfőn kora délelőtt szakadó esőben az elsőelődöntőben léptünk pályára a Leers A gárdája ellen. Egy szikrázó, nagy iramú, végletekig küzdelmes találkozón egy balszerencsés megmozdulás döntött, sajnos nem a mi javunkra. A hazaiak egy tizenegyesgóllal nyertek 1:0-ára. Jegyezzük meg azért, hogy a helyieken kívül mindenki más szerint is erős bírói hátszéllel támogatva nyert a hazai csapat - A büntető jogos volt, a kiseebb-nagyobb mezőnybeli szabálytalanságok egyenlőtlen elbírálására gondolt mindenki, még a litván kolléga is...

Az elődöntőket, a bronzmecsset, és a finálét az 5+1 salakos pályával ellátott leers-i kopmelxum nagy lelátóval ellátott centerpályáján játszották, és legalább annyi néző gyűlt össze, mint mifelénk egy NB3-as felnőtt bajnokin. 

A fiúk eddigi szereplése is minden dícséretet megérdemelt! Megpróbáltuk bronzéremmel zárni a tornát: ehhez a harmadik helyért "régi ismerősünk", a lengyel Szceczin legyőzése kellett volna. A csalódott és roppant fáradtnak tűnő csapatok találkozójából ezúttal is a lengyelek jöttek ki jól, és egy tizenegyesgólnak köszönhetően minimális különbségű győzelmet arattak. Itt jegyezzük meg, ezen a meccsen is volt minden: keménység - durvaság (amit a francia játékvezetők az egész tornán mintha engedtek volna), küzdelmes játék, egymás közti kakaskodás stb. A meccset éppen egy utóbbi eset befolyásolta döntően, hiszen egy lökdösődést követően a mi játékosunk kapott piros lapot, ami azért bosszantó, mert a lengyel játékos legalább olyan ludas volt a pályán kialakuló lökdösődésben, ő mégis maradhatott a gyepen.

A klub első, külföldi utánpótlás-tornáján egy nagyon szép eredményt értünk el, és utólag már a negyedik helyért járó, igen impozáns serleg is abszolút szépen csillog. A csapat tagja felejthetetlen élményekkel, emlékekkel, új impulzusokkal, összekovácsolódva érkeztek haza, kedd délután.

Gratulálunk, és további sikeres folytatást kívánunk!
HAJRÁ IVÁNCSA!

Játékosok:: Tóth Rajmund (kapus), Kiatipisz Arisztotelisz, Paksi Gábor, Bánszki Roland, Schnierer Dominik, Szántó istván János, Vámosi Róbert, Kelemen Norbert, Árki Roland, Hodula Máté, Paksi Patrik, Bedőcs Roland Márk, Dénes Márkó, Szilágyi Márton, Borsos István, Mónos Máté, Csucsai István Roland.

Edzők: Ruzsás László, Nebucz Márk, Nagy Ákos