2022.08.02. 09:49

Magabiztos győzelemmel kezdtük a szezont!

Vasárnap kezdetét vette a 2022/‘23-as évad a harmadosztályban, melynek keretein belül a Szekszárdi UFC gárdája ellen mértük össze ereinket a nyitányon. Együttesünk bizakodóan várta a bajnoki rajtot, ugyanis sikerült erősíteni a játékoskeretet a holtszezonban, továbbá igencsak sikeres felkészülésen vagyunk túl nem csupán elvégzett munkában, de eredményesség tekintetében is, lévén egyetlen edzőmeccsen sem talált legyőzőre a csapat. Ugyanakkor persze nem szabadott lebecsülni a tolnaiakat sem; aktuális ellenfelünk ugyancsak több poszton is beigazolt, célkitűzésként pedig az 1-6. helyet jelölték meg maguknak. 

A szekszárdiak ellen sosem volt könnyű tenni-venni a labdát, minden évben jobbára fizikális futballon alapuló játékra kellett számítani tőlük, sok ütközéssel, párharccal, mezőnymunkával, így ez alkalommal is “férfimunka” kellett ahhoz, hogy legyűrjük a pályaválasztókat. Noha ezúttal több labdakihozatali sémával is megpróbálták a labdát földön előre juttatni, a fejpárbajok és a “rakkolás” most sem maradt el. Az első félidőben sikerült mezőnybeli dominanciát kialakítanunk, és nemegyszer jutottunk el a támadóharmadig is, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott, vagy éppen az utolsó passzol bizonyultak pontatlanoknak. A túloldalon jobbára a sarokrúgások okoztak fejtörést számunkra, illetve egy-egy kisebb megingás nyomán tudtak valamirevaló helyzetet kialakítani, azonban sem itt, sem ott nem sikerült góllal zárni egy akciót sem, így patthelyzettel vonulhattak pihenőre a felek. 

A második játékrész nagyjából hasonló mederben folytatódott, mint az előző. Védelmünk az előrevágott labdákkal szemben stabilnak bizonyult, támadójátékunk azonban valamelyest dinamikusabbá vált, aminek aztán meg is lett az eredménye: a főszereplő egyik új szerzeményünk, Maka Alex volt, aki tíz percen belül kétszer is betalált. Az 54. minutumban Varga Ádi pontosan előre rúgott labdájánál harciassága, a 64-ben pedig szemfülessége kellett ahhoz, hogy a játékszer a hálóban pihenjen. 0:2. 

A hátralévő időben igyekezett minél nagyobb erőket mozgósítani a hazai csapat annak érdekében, hogy nyílt maradhasson a találkozó, azonban védelmünkön továbbra is csak elvétve találtak fogást, és az eredmény tudatában valamelyest megfontoltabb játékunk ellenére is kézben tudtuk tartani a meccset, így végül 2:0-s arányban mi zsebeltük be a három pontot a nyitányon.

“Jó kezdés sose rossz”, ugyebár, azonban már az új feladatra kell koncentrálnunk, lévén szerdán már a második forduló következik, ahol az ESMTK gárdáját fogadjuk hazai környezetben. 
Gratulálunk a srácoknak a győzelemhez, így tovább! 

 Szekszárdi UFC - Iváncsa KSE 0:2
Gsz.: Maka

 Hajrá Iváncsa!