2019.11.05. 08:57

Két gól, magabiztos győzelem!

"Hétvégén a bajnokság 11. helyén álló Dabas-Gyón FC gárdáját fogadtuk. A vendégek egy gyengébb szezon kezdet után, egyre markánsabb teljesítmény nyújtottak, ezért nagyon nehéz mérkÅ‘zésre számítottunk. Ráadásul Balogh mellé további minÅ‘ségi játékosaink estek ki, Vallejos, Hujber és Pintér személyében, így nagy kérdés volt, hogy támadójátékunk mennyire lesz hatékony nélkülük.

Bátran kezdtek a vendégek, rögtön a kezdés után nekünk ugrottak, így azonnal jó tempóban kezdÅ‘dött a mérkÅ‘zés. Mindkét csapat a játékra helyezte a hangsúlyt, de a játék mellett rengeteg párharc és kemény belépÅ‘k tarkították a mérkÅ‘zést. Az elsÅ‘ lehetÅ‘ség elÅ‘ttünk adódott, amikor Fekecs beadását Killer fejelte 6 méterrÅ‘l fölé. A 14. percben szintén Å‘k voltak a fÅ‘szereplÅ‘k. Ekkor Fekecs mélységi 'lyukpasszát' Killer 10 méterrÅ‘l lÅ‘tte a hosszú felsÅ‘ sarokba. (1:0)

Derekasan gyűrték egymást a csapatok, inkább mezÅ‘nyben folyt a játék, komoly helyzet ekkor egyik oldalon sem alakult ki. Sajnos a támadójátékunk minÅ‘sége nem érte el a csapatunkra jellemzÅ‘ színvonalat, ennek ellenére a 37. percben már két góllal vezettünk. Ekkor Cseszneki jobboldali szabadrúgását még kifejelték a vendégek, de Domokos 13 méteres kapáslövése már a hálóban kötött ki. (2:0)

A félidÅ‘ hátralévÅ‘ részében két alkalommal is növelhettük volna az elÅ‘nyünket. ElÅ‘bb Fekecs pontos visszagurításából lÅ‘tt Killer kapura, de a vendég kapus hárított, majd pár perc múlva egy pontrúgás után kifejelt labdát lÅ‘tt Fekecs kapásból centikkel mellé. Az elsÅ‘ félidÅ‘ben a vendégek pontrúgásaiban volt veszély, de ezeket sikerült hatástalanítanunk.

A második félidÅ‘ elejét megnyomták a vendégek, ekkor vezettek néhány veszélyes támadást, de védelmünk biztos lábakon állt. Fokozatosan átvettük a játék irányítását és több alkalommal is lezárhattuk volna a mérkÅ‘zést. Az 55. percben Madarász passzát pöckölte mellé Cseszneki, majd Király beadását szintén Å‘ lÅ‘tte fölé.

A 65 .percben Aradi 20 méteres szabadrúgásból találta el a felsÅ‘lécet. Az egyre jobban fellazuló vendégek mellett újabb lehetÅ‘ségeket dolgoztunk ki. ElÅ‘bb egy Király-Cseszneki-Killer akció végén mutatott be bravúrt a vendégek kapusa, majd Domokos 25 méteres bombáját is sikerült parádés mozdulattal a kapufa segítségével  hárítania. A vendégek nem adták fel, ezért az utolsó sípszóig koncentrálnunk kellett, mivel ennyi kihagyott helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, de szerencsére sikerült hátul nullára hozni a meccset.

A vendégek igazolták jó hírüket, kulturáltan, keményen futballoztak, de a támadójátékukban nem volt elég átütÅ‘ erÅ‘, ezért a kapunkra kevés veszélyt jelentettek. Csapatunk játéka hullámzó volt az egész mérkÅ‘zés folyamán, sok helyzetet sikerült kidolgoznunk de ezek nagy részét sajnos ki is hagytuk. Mindezek ellenére jár a gratuláció a fiúknak, hiszen több kulcsjátékosunk nélkül is egy nagyon fontos gyÅ‘zelmet arattunk! A mérkÅ‘zéshez kapcsolódik még egy pozitívum, hogy bemutatkozott csapatunkban a 16 éves, saját nevelésű Schnierer Joel!

A Dabas-Gyón Fc csapatának további sok sikert kívánunk, mi pedig készülünk a hétvégi Dabas elleni idegenbeli mérkÅ‘zésre" - Bozai Attila

Iváncsa KSE - Dabas-Gyón FC 2-0 (2-0)
GólszerzÅ‘k: Killer (14.), Domokos (37.)
Sárga lap: Killer (2.), Domokos (26.) illetve Soós (77.), Molnár (92.)
Piros lap: - 

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos, Szellák (Szauter, 65.) - Király (Schnierer J. 88.), KIller (Nyul, 80.), Cseszneki. VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila

Dabas-Gyón: Steer - Folmer, Sallay, Szabó P., Popovics, Bodnár (Málnárd D., 62.), Albonczy, Soós, Varga (Kürti, 46.), Gaszner, Marsa (Nagy, 46.). VezetÅ‘edzÅ‘: Aczél Zoltán

(Borítókép: feol.hu)