2022.08.28. 23:54

Hoztuk a kötelezőt!

A Balatonlelle elleni elsÅ‘ fordulóbeli Magyar Kupa-gyÅ‘zelem után újabb hosszú túra várt minket, ugyanis a második játéknapon Kadarkútra látogattunk, hogy döntsünk a továbbjutás sorsáról. Aktuális vendéglátóink a Somogy megyei elsÅ‘ osztályban szerepelnek, ahol a tavalyi kiírásban a negyedik helyen végeztek.

 

A pálya minÅ‘sége nem volt az igazi, így eleinte nehezen tudtunk alkalmazkodni a pattogós talajhoz. Mindemellett picit álmoskásra is sikeredett a kezdés, ugyanis az elsÅ‘ helyzetek hazai oldalon íródtak fel: ElÅ‘bb egy fejesnél kellett nagyot nyújtóznia Ordasi GergÅ‘nek, majd két további lökettel veszélyeztettek a kadarkútiak, üzenve ezzel, egy percig sem szabad lebecsülni Å‘ket. Kellett is nekünk ez a fajta riogatás a kapunk elÅ‘terében, lévén innentÅ‘l kezdve valamelyest nagyobb fokozatra kapcsoltak a mieink, és ha akcióból nem is tudtuk feltörni Å‘ket, sarokrúgás után mégis eredményesek tudtunk lenni: csapatkapitányunk, Aradi Csaba emelkedett mindenkinél magasabbra és bólintott védhetetlenül a kapuba. 0:1.

 

A félidÅ‘ hátralevÅ‘ részében próbáltuk folyamatos nyomás alatt tartani a védelmüket, azonban sem az ellenfél szűk védekezése, sem pedig a gyep göröngyös mivolta nem kedvezett a dinamikus játéknak, így újabb gólt nem sikerült elérnünk a 45 perc alatt. Kósza helyzeteink adódtak ugyan, illetÅ‘leg a túloldalon is sikerült vezetni egy-egy veszélyesebb kontratámadást, mindezen látottak közül viszont egyszer sem pihent a labda a hálóban…

 

…egészen a második félidÅ‘ig, ahol már sokkal könnyedebb futball és megannyi találat tette színessé a találkozót. Vendéglátóink egyre inkább fáradni kezdtek, mi pedig hatékonyan használtuk ki az egyre inkább sokasodó védelmi megingást. Kellett persze a gólcsap megindításához az is, hogy az elsÅ‘ felvonásbeli Acsa-fejes után Suszter László két bÅ‘dületesen nagy találattal vétesse észre magát: az 58. és a 68. minutumban klasszis mozdulatok elÅ‘zték meg a kísérletezést, na de a lövések sem voltak csúnyák.

 

3:0-s, meggyÅ‘zÅ‘ elÅ‘nyünket követÅ‘en beállt többek között Maka Alex is, akinek nem is kellett sok idÅ‘ ahhoz, hogy nemhogy egyszer, de rögvest három ízben köszönjön be az ellenfélnek. A 72, a 86, majd a 87. percben érkezett a mattolás, amely sorozatban a harmadik mesterhármasa idén. Egészen imponáló teljesítmény!

 

A sorminta viszont nem a triplával, hanem egy tűpontos Vallejos-szabadrúgással zárult, kialakítva ezzel a 7:0-s sikert.

 

Nehezen indult be a gépezet, habkönnyed lett a vége. Gratulálunk a srácoknak, kíváncsian várjuk a folytatást!

 

 

Kadarkút VSK - Iváncsa KSE 0:7

Gsz.: Maka (3), Suszter (2), Aradi, Vallejos

 

 

Hajrá Iváncsa!