2022.07.25. 16:07

Győzelemmel zártuk a felkészülést!

Vasárnap bajnoki főpróbához érkeztünk, melynek keretein belül az ETO Akadémia gárdájával csaptunk össze hazai környezetben. A mérkőzés kiválóan szolgálta a felkészülést és remek erőfelmérőnek bizonyult a szezonkezdet előtt. 

A játékra és annak dinamikájára sem lehetett panasz, két, alapvetően dominanciára törekvő együttes nézett farkasszemet, és szerencsére a rekkenő hőség sem fogott ki egyik csapaton sem. Az első félidőben tulajdonképpen a mi akaratunk érvényesült, ugyanis nemegyszer sikerült idejekorán elfojtanunk az ellenfél labdakihozatalát, ami mellett a mi támadásvezetéseink is olajozottan működtek, ezek többségéből pedig igencsak veszélyeseknek bizonyultunk az ellenfél kapuja előterében. Két esetben nem is sikerült a győrieknek megúszniuk mattolás nélkül: előbb Kercsó, majd Salacz lövése találta meg az utat a hálóba. Persze mindezen helyzeteink mellett a vendégek előtt is akadtak lehetőségek, azonban hol a védelem állta jól a sarat, hol pedig kapusunk, Varga Ádám volt a helyén, így az első játékrész meggyőző, 2:0-s iváncsai előnnyel végződött. 

A fordulást követően azonban jött némi rövidzárlat részünkről, ugyanis a szünetről kiérvén két gyors ellenakcióból tüstént eltűntették az előnyünket a győriek. 2:2, hamar újfent háromesélyessé vált a találkozó. 

A két bekapott találat után sikerült újult erőre kapnia a mieinknek, és noha az idő előrehaladtával már egyre inkább fáradni látszott mindkét fél, ismételten mi voltunk mezőnyfölényben. Főként a széleken tudtunk ígéretes helyzeteket kialakítani, onnan való centerezéseinknél pedig nüanszokon múlott, hogy nem sikerült a labdát újból a ketrecbe tuszkolni. Amikor azonban az éppen valamelyik szélén helyzetbe kerülő játékosunk nem a bepasszt, hanem a kapu torkáig való menetelést választotta, akkor sikerült túljárnunk a vendégcerberus és a hátvédek eszén: a csereként beállt Vallejos választotta a fentebb taglalt megoldást, aki közvetlen közelről már nem tudott hibázni. 3:2. 

A mérkőzés hátralévő szakaszában továbbra is gyűrték egymást a játékosok becsülettel, és mind győri, mind iváncsai oldalról feljegyezhettünk további lehetőségeket, ezen akciók viszont már nem zárultak egyik tizenhatos előtt sem kapitulálással, így végül 3:2 arányban a mieink vonulhattak le győztesen a játéktérről. 

Sikeres bajnoki főpróbán vagyunk túl, amit ugyancsak sikeresnek mondható felkészülés előzött meg, lévén az alapozási időszak alatt egyik ellenfél sem tudott minket megfricskázni. Bízunk benne, hogy a bajnokságban is ilyen eredményes lesz a sorminta! Iváncsa KSE - ETO Akadémia 3:2
Gsz.: Kercsó, Salacz, VallejosHajrá Iváncsa!