2022.10.19. 00:38

Fradi után, Fradi előtt...

Még mielÅ‘tt a Ferencváros elleni Magyar Kupa mérkÅ‘zésre hangolódnánk, hétvégén még bajnokin szükségeltetett a legjavunkat nyújtanunk — szintén a Fradi, csak most éppen a második csapat ellenében. Lévén az elÅ‘zÅ‘ fordulóban elszenvedtük idénybeli elsÅ‘ vereségünket, ez alkalommal mindenképp szerettük volna kiküszöbölni a csorbát. 

Jól is indult az elsÅ‘ játékrész, kezdeményezÅ‘bbeknek bizonyultunk ellenfelünknél, és a helyzetek is a mi nevünkhöz íródtak. Gólnak elsÅ‘ ízben mégis a vendégek örülhettek, ugyanis a 16. minutumban Fenyvesi Gergely középre tartó lövése gellert kapott egy fűcsomón, megtévesztve ezzel kapusunkat, így a löket vérszegénysége ellenére is utat tudott találni a hálóba. 0:1. 

Szerencsére azonban nem kellett sokáig tenyerünkbe temetni az arcunkat: a 27. percben Leandro kapusokat megszégyenítÅ‘ kezezése után kecsegtetÅ‘ helyrÅ‘l lÅ‘hettünk szabadrúgást, a rögzített labdát pedig Vallejos mértani precizitással, védhetetlenül lÅ‘tt a rövid felsÅ‘be. 1:1, ezzel az eredménnyel vonulhattak negyedórányi szünetre a felek.

KésÅ‘bb aztán kiderült, a két korai találat egyúttal a végkifejletet is jelentette. Hiába domináltunk, hiába alakítottunk ki helyzeteket, hiányzott a csapatból az a dinamika, az az átütÅ‘ erÅ‘, amely a csapatunkat jellemezte a korábbi fordulókban. A támadó harmadban történÅ‘ kísérletezéseink vagy pontatlanok voltak, vagy éppen menteni tudott egy fradista láb, no meg a szerencse sem állt a mi oldalunkon, így sajnos be kellett érnünk a hármas sípszót követÅ‘en az egy ponttal. 

Mind az MTK, mind a mostani mérkÅ‘zés a játék képe alapján húzható lett volna, ám a helyzetkihasználás okán, illetve a dinamika híján nem volt több a játékunkban. Bosszantó, de dolgozunk tovább! 


Iváncsa KSE — FTC II. 1:1
Gsz.: Vallejos


Hajrá Iváncsa!