2022.09.05. 14:44

Egy pillanatig sem volt kérdés!

Hétvégén az NB3 Közép csoportjának 7. játéknapján az Újpest FC második csapata látogatott hozzánk. Aktuális ellenfelünk stabilan a tabella középsÅ‘ szekciójában foglal helyet, három gyÅ‘zelemmel és három fiaskóval a tizedik pozícióban tanyáztak a fordulót megelÅ‘zÅ‘en. Az elsÅ‘csapatból visszajátszókkal szerencsére ez alkalommal nem kellett számolnunk, ugyanis az NB1-esek a Ferencváros elleni derbire készültek, így kizárólag fiatalok alkották a vendégek utazó keretét.

 

Már az elsÅ‘ perctÅ‘l kezdve mi diktáltuk a tempót, azonnal ráerÅ‘ltettük az akaratunkat az ellenfélre. Beadások tömkelege, jópár kísérletezés és folyamatos támadóharmadban való labdajáratás volt részünkrÅ‘l fellelhetÅ‘, nem is csoda, hogy idejekorán hibára lett kényszerítve a lila-fehérek védelme: egy mélységi indítást követÅ‘en az éppen ÚjpestrÅ‘l igazolt Jova Bálint csapott le a szabad labdára, a kapujából kirohanó hálóÅ‘r pedig már csak buktatni tudta a fiatal szélsÅ‘nket. Az esetet követÅ‘en azonnal villant a piros Miklósi Benedek számára.

 

Nem lett volna elég baj a jogos kiállítás a vendégek számára, az abból adódó szabadrúgásból ött az újabb hidegzuhany: Cseszneki Richárd próbálkozása elÅ‘bb elakadt a sorfalon, a lepattanó viszont már sikeresen irányt talált a hálóba, így 1:0-s elÅ‘nyhöz jutottunk már negyedórányi játék után.

 

Létszámazonosan is mi domináltunk, emberelÅ‘nyben pedig pláne, fölényünk pedig újabb találatokban mutatkozott meg: Kercsó Bence kétszer is beköszönt a frissen beállt cerberusnak, de a kiállítást kiharcoló Jova Bálint is góllal üzent egykori klubjának. 4:0, tükörsima elsÅ‘ félidÅ‘.

 

A fordulás után szisztémát váltottunk, megpróbálkoztunk az eddigiekhez képest másfajta játéképítési módozattal is. Ebben a játékrészben már valamelyest alábbhagyott a tempó, de persze így sem maradt fikarcnyi esélyük sem a vendégeknek. A hátralévÅ‘ játékrészben már csak egy gólnak tapsolhattak a kilátogató vendégek, egész pontosan Aradi Csabának, aki egy sarokrúgást követÅ‘en csúsztatott szép mozdulattal a ketrecbe. 5:0, kialakítva ezzel a már a 64. minutumban a végkifejletet.

 

A kiállítás igencsak megkönnyítette a dolgunkat, azonban ettÅ‘l függetlenül is abszolút megérdemelt a gyÅ‘zelmünk. Gratulálunk a srácoknak!

 

 

 

Iváncsa KSE - Újpest FC II. 5:0

Gsz.: Kercsó (2), Cseszneki, Jova, Aradi

 

 

 

hajrá Iváncsa!