2018.08.18. 19:59

Drámai hajrá a PMFC ellen!

Az újjáalakuló, korábban Iváncsán is dolgozó Sárai György által irányított PMFC ellen fontos hiányzója volt a csapatnak, ugyanis Fekecs Dávid sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Így a Dániel - Varga B., Aradi, Kertai, Madarász - Pribék, Büki (Berényi, 80.), Cseszneki, Folmer (Majláth, 67.), Szántó G. (Szauter, 56.) - Balogh L. (nem lépett pályára: Illés, Kovács D., Huszty, Bognár B.) összeállításban kezdtünk. 

A találkozó elsÅ‘ perceiben mintha mindkét fél idegesen futballozott volna. Látszott az is, hogy komoly fizikai csatára van kilátás, hiszen - késÅ‘bb egyre többször - kÅ‘ kemény, már-már a durvaság határát is suroló belépÅ‘ket láthattunk.

Szép lassan kezdte magához ragadni a kezdeményezést csapatunk, ez pedig eredményre is vezetett. Az elsÅ‘ igazán komoly lehetÅ‘ségbÅ‘l Balogh László ugyanis megszerezte a vezetést. Csatárunk Büki jobbról élesen középre lÅ‘tt labdájába fejelt bele, fejesébe a vendég kapus csak beleütni tudott, a labda pedig kikötött a kapu felsÅ‘ sarkában. 1-0

A vezetés után sikerült beszorítani a megzavarodó pécsieket, ugyanakkor sajnálhatjuk, hogy nem sikerült bevinni a második találatot! Nem mondanánk azt sem,hogy ez bosszulta volna meg önmagát, viszont a szünet utánra megváltozott a játék képe. A PMFC feljavult, és bár ugyan úgy tűnt, egyik kapu sem forog veszélyben, az 50. percben Kesztyűs Máté váratlanul, a tizenhatoson belül kapott egy labdát, jobbról befelé húzott, és ballal a hosszúsarokba lÅ‘tt. 1-1 - El kell ismerni, szép gól volt!

Az egyenlítés után becsülettel mentek elÅ‘re a csapatok. Komoly gólszerzési lehetÅ‘ség a rutinos Koller Krisztián elÅ‘tt adódott, aki a félidÅ‘ derekán már túljutott egy kiugratás után Dániel kapuson is, viszont rosszul helyezett lövése nagyjából az ötös sarkáról az oldalhálóban kötött ki. Kollernek ezek után volt még egy veszélyes szabadrúgása, amivel úgy tűnt, a PMFC el is lÅ‘tte utolsó puskaporát.  

A hosszabbításra kanyarodva Cseszneki balról, élesen belÅ‘tt szabadrúgása után, megszerezhette volna a vezetést csapatunk is, pechünkre azonban Berényi szép csúsztatása éppenhogy elsuhant a kapufa és a berobbanó támadók elÅ‘tt. Ekkor talán már a pályán lévÅ‘ játékosok is elkönyvelték a döntetlent (...)

(...) Egy balszerencsés, pécsi térfélen történt labdavesztésünket kíméletlenül megbüntettek a vendégek! Gyors passzok után Koller indította a középen kilépÅ‘ Kiss Krisztiánt, aki Dániellel szemben állva higgadtan a kapuba helyezett. 1-2. Kiss ahogy mondani szokás nyerÅ‘ cserének bizonyult, lévén, hogy a 90. percben állt be, nem kizárt, hogy idÅ‘húzó jelleggel... 

Számunkra balszerencsés kimenetelű találkozó volt! A nagyszerű bajnoki rajt után reméljük, és bízunk is a csapatban, hogy mielÅ‘tt kimászik a gödörbÅ‘l. Javítási lehetÅ‘ség a következÅ‘ héten, a Szekszárd otthonában!
Mi szurkolunk, HAJRÁ IVÁNCSA!