2018.12.06. 08:45

Búcsú a Magyar Kupától!

NB1-es ellenfelünk ellen ezúttal sem játszhatott a sérült Balogh László és Fekecs Dávid. Nélkülük a következÅ‘ összeállításban kezdtünk: Dániel - Kertai, Huszty, Aradi, Madarász, Szauter (Berényi, 58.), Pribék, Büki, Cseszneki, Folmer (Bartha, 76.), Varga B. (Kovács D., 88.) (Nem lépett pályára: Bognár B., Illés Á., Szántó).

Sajnos az elsÅ‘ percekben látszott, hogy megilletÅ‘dött a csapat, ezt pedig a vasiak kíméletlenül ki is használták! ElÅ‘bb, a 10. percben Grumic Miroslav lepte meg egy jó húsz méteres szabadrúgással Dániel kapust, majd Jagodics Márk gondolt egyet és mintegy 26 méterrÅ‘l kíméletlenül nagy gólt lÅ‘tt a jobb felsÅ‘be. A második szombathelyi találat után aztán alig telt el 3 perc, és máris újabb gólt lÅ‘tt a Haladás: Grumic ezúttal közelrÅ‘l volt eredményes.

A három gól láthatóan sokkolta a szép számban kilátogató nézÅ‘sereget is. Sokan közülük talán már végleg lefutottnak gondolták ekkor a találkozót...

... Domján Attila csapata azonban ezt szeencsére nem így könyvelte el, és egészen más szellemben kifutva, amolyan 'minden-mindegy' alapon nagysszerűen futballozott a második játékrészben!

A kiválóan játsszó Büki vezetésével bátran vezettünk szebbnél-szebb akciókat. Az votl az ember érzése, itt még történni fog valami (...) Történt is, hiszen az 53. percben elÅ‘bb Büki egy bal oldali beadás után közelrÅ‘l megszerezte a szépítést jelentÅ‘ találatot. Nem sokkal késÅ‘bb középpályásunk balról mesteri labdát adott az elÅ‘re húzódó Pribéknek, aki estében szép gólt fejelt. Több volt ez már, mint remény! A meccs ezen szakaszában Bükinek volt még egy ordítóan nagy helyzete: szépen játszotta tisztára magát a tizenhatos elÅ‘terében, nagyjából az ötös magasságáig vezette a labdát, amikor lövésre szánta el magát; ekkor talán a szombathelyiek is gólt láttak már, sajnos azonban Büki célt tévesztett, és a rövid sarok mellé helyezett - Meccslabda lehetett volna!

Mivel az iváncsai egyenlítés elmaradt, a Haladásnak volt ideje felocsúdnia, és Halmosi bal oldali szögelte után az elÅ‘rehúzódó középhátvéd, Vit Benes közelrÅ‘l megszerezte a mindent eldöntÅ‘ negyedik vendég-gólt.

ElÅ‘ször is gratulálnuk ellenfelünk továbbjutásához, de ami számunkra fontosabb, egy NB1-es csapat ellen pazar második félidÅ‘t játszottunk, ezért minden dícséret megilleti a csapatot!

Egy ilyen második félidÅ‘vel több volt ez így, mint tisztes helytállás! Mégegyszer gratulálunk, és jó téli pihenést kívánunk játékosknak, edzÅ‘knek és persze lelkes szurkolóinknak!

Folytatás már 2019-ben!
HAJRÁ IVÁNCSA!