2023.03.21. 11:48

Bányai Péter mesterhármasa szolgáltatta számunkra a győzelmet!

ElÅ‘zÅ‘ hétvégén a Balassagyarmat visszalépése okán szabadnaposak voltunk, ám ez sem zökkentette ki a mieinket, hogy ne ott folytassák, ahol azt abbahagyták. Aktuális ellenfelük az Újpest FC II. csapata volt, akiket anno 5:0-s tükörsima eredménnyel léptünk le odahaza az 5. fordulóban. Noha akkor egy korai kiállítás hamar megpecsételte a lilamezesek sorsát, ezúttal is a kötelezÅ‘ három pont reményében léptünk gyepre.

 

Ennek ellenére a kezdés borzasztóra sikeredett, egy sikertelen labdakihozatalt követÅ‘en ajtó-ablak ziccerbe hoztuk ellenfelünket, akik a labdavesztést azonnal, könyörtelenül kihasználták. A hatodik minutumban Geiger Bálint juttatta elÅ‘nyhöz a sajátjukat.

 

Szerencsére a bekapott góltól nem rezzentek össze a srácok, ugyanazt a domináns futballt produkálták, amelyet a szezon során már megszokhattunk. Ugyan a hazaiak elÅ‘tt még adódtak lehetÅ‘ségek, szép lassan egyre inkább a túloldalt jegyezhettünk fel kísérletezéseket. Nem is kellett sokat várni a viszontválaszra, ami nem is egy, hanem nyomban két ízben érkezett meg: mindkét esetben Bányai Péter volt a fÅ‘szereplÅ‘, aki elÅ‘bb a 14., majd a 33. percben mattolta az újpesti cerberust lilamezesek kíséretében. 1:2, ezzel az állással vonulhattak pihenÅ‘re a felek.

 

A fordulás után tüstént növelhettük volna elÅ‘nyünket, ugyanis nem sokkal az újrakezdés után egy tizenhatoson belüli szabálytalanág okán a bíró a mészfoltra mutatott, a megítélt tizenegyest azonban hárítani tudta Hámori portás.

 

Ahogyan az elsÅ‘ félidÅ‘ben a bekapott gól sem, úgy a kihagyott büntetÅ‘ sem szegte kedvét a mieinknek, mintha mi sem történt volna, olyan mederben folyt tovább a párharc. Próbáltuk minél jobban a kapujuk elé szegezni az újpestieket, akik egy darabig jól állták a sarat, ámde a 78. minutumban már Å‘k is tehetetlennek bizonyultak. Szinte szokásos forgatókönyvet írhatunk le, lévén megintcsak Bányai Péter tudott eredményes lenni, megszerezve ezzel csapata és önmagának harmadik találatát. Télen igazolt labdarúgónk ihletett formának örvend, idestova hétszer bizonyult tarthatatlannak mindösszesen öt tétmeccs leforgása alatt.

 

A hátralévÅ‘ idÅ‘ben már a zsebünkben érezhettük a három pontot, és bár még egy ízben a kapufát is eltaláltuk, további érdemleges nem történt a játéktéren, így 3:1-es összesítéssel, néhány apróbb periódust leszámítva magabiztosan múltuk felül ellenfelünket. Jelenlegi gyÅ‘zelmünk komoly jelentÅ‘sséggel bír, ugyanis vetélytársunk, a HódmezÅ‘vásárhely gárdája kikapott a Ferencváros ellen, melynek értelmében két meccsel kevesebbet játszva is sikeresen átvettük a vezetést a tabellán. JövÅ‘ hétvégén a Cegléd ellen folytathatjuk a sormintát!

 

 

Újpest FC II — Iváncsa KSE 1:3
Gsz.: Bányai (3)

 

 

Hajrá Iváncsa!