2020.12.15. 19:12

"Az összképet nézve, azt kell hogy mondjam, nem lehet panaszunk!"

Hogyan értékelnéd röviden ezeket az amúgy extrém hosszúra nyúlt hónapokat? 

Maradéktalanul azért nem lehetünk elégedettek, ha azok lennénk, akkor bizony nagyon könnyen elkényelmesedhetnénk. Örök igazság a futballban, hogy mindig van hova fejlődni, javítani egy csapaton. Ha az összképet nézem, akkor azt kell hogy mondjam, nem lehet panaszunk az őszi teljesítményünkre.

 

A koronavírus sajnos elérte csapatunkat is, és talán általános vélekedés a klub körül, hogy bizony az a kényszerszünet megviselte, megfogta a csapatot. Vannak, akik emiatt két részre is osztják a félévet. Mit gondolsz erről?
Én személy szerint semmiképp nem osztanám két részre, mert nincs is értelme. Mindenki tudta az idény rajta előtt, hogy ez egy hosszú bajnokság lesz, ahol minden csapat belefuthat hasonló problémákba. Az valóban igaz, hogy van pár játékosunk, akik elveszítették jó formájukat a kényszerűszünet alatt, és ezt nem igazán sikerült visszanyerni az újrakezdésnél. Minket a több hetes leállás azért érintett érzékenyebben, mert vannak posztok a csapaton belül, ahol nincs meg a megfelelő helyettes, ez pedig egy formahanyatlásnál is visszaköszönhet, hát még egy sérülésnél!

 

Csalódottak lehetünk, azért amiért nem a dobogón telelünk? 

Csalódott akkor leszek, ha a szezon végén nem érjük el a kitűzött célt: Az első hat helyezett között akarunk végezni és ez sem változott.


Van az a mondás, hogy a bajnoki tabellán, az év végén kell elől végezni! Vezetőedzőként mivel lennél elégedett? Hova várod a csapatot?
Valóban az számít. hogy hol leszünk a bajnokság végeztével a tabellán. Ha a már fentebb említett célt elérjük, akkor elégedettek leszünk. Ugyanakkor mivel nagyon szoros az élmezőny, titkon persze bízunk egy dobogós helyezésben. Viszont az egyértelműnek tűnik, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hogy odaérjünk.

 

Mikor kezdődik a felkészülés? Lehet már tudni a programot?

Január 11-én kezdjük a munkát. 6-7 mérkőzésünk lesz a bajnokság kezdetéig, a pontos programot hamarosan nyilvánosságra is hozzuk. .

 

Végül pedig, ami minden futballszurkolót érdekel a téli időszakhoz érkezve. Lehet már tudni a keretet érintő változásokról, esetleg érkezőkről - távozókról?
Nagy változás nem lesz, nincs is rá okunk, hogy nagyon belenyúljunk, felkavarva ezzel egy alapjaiban működő renszert. Van egy-két kiszemelt játékos, akikkel szeretnénk frissíteni a keretet. Neveket nem tudok még mondani, és nem is szeretnék, amíg nincs konkrét megállapodás.