2022.10.03. 13:02

a paksiak sem tudtak megálljt parancsolni nekünk!

Soron következÅ‘ bajnoki mérkÅ‘zésünket a Paksi FC II. csapata ellen játszottuk le, akik ellen igazán maradt törlesztenivalónk, ugyanis a tavalyi szezonban idegenben is és otthon is fiaskóba szaladtunk bele. Mindemellett pedig egy sokak számára ismert, korábbi válogatott labdarúgó erÅ‘sítette a csatársort, akire külön figyelmet szenteltünk. 

Az elsÅ‘ félidÅ‘ben már a kezdéstÅ‘l kezdve “élesen” léptek pályára a mieink, hamar sikerült is mezÅ‘nybeli dominanciát kialakítanunk, illetve a paksi csatározásokat is idejekorán el tudtuk fojtani. A paksiak oldaláról fÅ‘ként Böde Dániel csúsztatott labdáira kellett figyelni, ezekbÅ‘l viszont nem igazán tudtak lényegi helyzeteket kialakítaniuk. Ellenben a mi részünkrÅ‘l szép számban kezdtek sorakozni a lehetÅ‘ségek, majd a gólok is. ElsÅ‘ ízben Aradi felsÅ‘lécrÅ‘l lepattant fejesét követÅ‘en gyötörte be Nyilas üggyel-bajjal a hálóba a labdát, majd nem sokkal késÅ‘bb Suszter lÅ‘tt pazar gólt — ez utóbbit viszont a partjelzÅ‘ érvénytelenítette lesállás nyomán. Harmadjára viszont újra a levegÅ‘be csaphattunk, lévén egy jobbról történÅ‘ beadás után Pribék kotorta elsÅ‘ találatunkhoz hasonló nyűggel be a játékszert a paksi ketrecbe. 2:0, ezzel az állással következhetett negyedórányi pauza 45 percnyi futballt követÅ‘en. 

A második játékrészben a vendégalakulat támadójátéka kezdett valamelyest éledezni, ám eleinte továbbra is nyeregben érezhettük magunkat a látottak alapján…. egészen a 62. percig, amikor egy elkerülhetÅ‘ szituációból kapitulált a védelmünk, Pesti Zoltán gyalogolt be egy mélységi indítás után a kapuig. 2:1. 

A szépítés lélektanilag rosszkor jött, némileg átírta a játék addigi képét, és emellett a kedélyeket is alaposan felborzolta. Kercsó Bencét sérülés nyomán le kellett cserélni, de egy taktikai falt után is alakult perpatvar a játéktéren. Harcias, újabb körömrágós hajrát láthattak a nézÅ‘k, ahol itt is-ott is akadtak pillanatok, mikor nüanszokon múlott az újabb találat begyűrése, ám végül hol a védÅ‘k blokkoltak hÅ‘siesen, hol pedig a szerencse mentette meg egyik csapatot a másiktól. A 2:1-es eredmény egyúttal a végkifejletet is jelentette, így pazar elsÅ‘ félidÅ‘t követÅ‘en, nehézkes második játékrésszel újfent sikerült itthon tartanunk a pontokat. 

Megintcsak gratulálunk a srácoknak, újabb gyÅ‘zelmünk nagyon nagy fegyvertényként könyvelhetÅ‘ el. 
 

 


Iváncsa KSE — Paksi FC II. 2:1
Gsz.: Nyilas, Pribék

 



Hajrá Iváncsa!