2018.12.02. 10:21

"A helyezésünk nem rossz, de..."

Ilyen őszt remélt Domján Attila?
Nem egészen! Sajnos a bajnokság elején volt 3-4 mérkőzés amikor nem megfelelő hozzáállással mentünk ki a pályára, és ezáltal olyan vereségeket szenvedtünk ami megtépázta az önbizalmunkat. A helyezésünk nem rossz, inkább a pontszámmal vagyok elégedetlen.    
 
Miképpen értékelnéd tehát az őszi bajnoki idényt?
Azt tudtuk, hogy a tavalyi sikert nem lesz egyszerű megismételni. A felkészülés alatt többször beszéltünk a játékosoknak arról, hogy egy feljutó csapatnak mindig a második év a nehezebb. Nagyon sok csapat hasonló játékerőt képvisel ebben az osztályban, ha rosszabb felfogásban lépsz pályára, ha nincs meg az alázat, akkor jönnek a kellemetlen pofonok. Sajnos ez látszott rajtunk is pár mérkőzésen.   
 
Várható volt, hogy az elmúlt szezon fantasztikus szereplését nem lesz könnyű megismételni... De mégis miben esett vissza a csapat?
Összesen két mérkőzés volt amikor az általunk elképzelt legjobb 11 lehetett a pályán. A nyáron azt gondoltuk, hogy sikerült megfelelően megerősíteni a keretet, hogy legyen konkurencia csapaton belül, de ebben van hiányérzetem. Nem bírtuk el, hogy meghatározó játékosaink dőltek ki több hétre. Fekecs, Büki, Balogh, Folmer, Szauter, Varga is sérülés miatt hagyott ki meccseket. Őket nehezen tudtuk pótolni. A játékosok többségének hullámzó volt a teljesítménye, csak kevesen teljesítettek végig megfelelő szinten. Tavaly majdnem minden esetben mi jöttünk ki jól a mérkőzések fordulópontjaiból, most ezen az őszön ez megfordult, de dolgozni fogunk érte, hogy ezt visszafordítsuk! 
 
Még van hátra egy találkozó 2018-ból.. az NB1-es Haladás elleni Magyar Kupa-meccs. Továbbjutunk? :)
Nem készülünk máshogy. Megvan a heti ritmus, ahogy készülünk a mérkőzésekre, ezt tesszük most is. Örülünk, hogy egy nagy múltú NB1-es egyesülettel tudunk játszani. Megítélésem szerint eddig is sikeres a kupaszereplésünk, mert két NB3-as csapatot is búcsúztattunk. Nekünk ezen a meccsen nincs semmi veszíteni valónk. Ha a Haladás továbbjut mindenki bólint, hogy papírforma. Ha esetleg tudnánk meglepetést okozni arra felkapná a fejét minden labdarúgásban kicsit is jártas ember!     
 
Körvonalazódik már a téli felkészülés programja?
Január közepén kezdjük a felkészülést. Minden edzés és mérkőzés időpontot lefixáltunk. Könnyebb helyzetben vagyunk, mert nem kell albérletet keresni, mivel elkészült a nagy méretű műfüves pályánk. Ez nagy segítség számunkra és az egyesület utánpótlás csapatainak is.    
 
És ami minden szurkolót érdekel... Várható átalakulás a csapat keretében?
Biztos, hogy lesznek változások a keretben. 2-3 érkező várható. A csapat tengelyét szeretnénk erősíteni minden területen. Azt nem mondta senki, hogy szeretne másik csapatot keresni magának, ezért távozóról nem tudok beszámolni.
 
Köszönjük, mi nagyon szorítunk a Haladás ellen!