2018.12.18. 11:54

"A célunk eléréséhez már csak 14 forduló áll a rendelkezésünkre..."

Domján Attilától is megkérdeztük, még a Haladás elleni meccs előtt azt, hogy mennyire elégedett az őszi idénnyel... Bozai Attila mennyire elégedett?

A jól sikerült nyári felkészülés után bizakodva vártuk a szezont. Helyezést tekintve az első 8-ban szerettünk volna végezni. Ettől ugyan csak egy helyre vagyunk, de a megszerzett pontjaink száma egyértelműen csalódás számunkra. Hiába kezdtük jól a szezont egy 3:0-s Honvéd elleni győzelemmel, utána több olyan mérkőzést is elvesztettünk, amit a játék képe alapján hoznunk kellett volna. Ehhez azonban nem mindig volt meg a kellő alázat, és anélkül a sportban nem lehetsz sikeres.
A szezon második felében már többször láttuk azt az elszántságot, egységet ami korábban is jellemezte csapatot, és ebben az időszakban a játékunk minősége is jobb volt, még ha nem is mindig párosult eredménnyel. Igaz, hogy ekkor játszottunk a legerősebb ellenfelekkel. Összességében tehát elég vegyesek az érzéseim az őszi bajnoki szezonnal kapcsolatban.

Na és a Haladás elleni kupa meccsre hogyan emlékszel vissza?

A kupa szereplésünkre nem lehet panasz, hiszen az idei szezonban értük el Iváncsa történetének eddigi legjobb szereplését. Sajnos a Haladás elleni meccs első félidejében túlságosan is tiszteltük ellenfelünket, ráadásul helyzet nélkül tudtak két góllal vezetni, majd egy formás támadás végén szerzett góllal úgy tűnt, hogy eldőlt a továbbjutás is. Örülök, hogy ezt mi nem így gondoltuk, és a második félidőben csapatunk megmutatta, mire is vagyunk képesek. Öröm volt nézni a csapat felszabadult és kreatív játékát, közel jártunk az egyenlítéshez is, de végül a jobbik csapat jutott tovább. Szurkolóink a kiesés ellenére elégedettek voltak a mutatott teljesítménnyel, és ez is egy fontos visszajelzés csapatunk teljesítményéről.

Egész ősszel sok volt a sérültünk; említetted Te is, hogy nehezen kezdtünk; továbbá tudva azt is, hogy mindig a második év a legnehezebb. Mindezek függvényében mi lesz a legfontosabb teendő a télen?

Mindenképpen növelni akarjuk a konkurenciát, mivel úgy vettük észre, néhányan elkényelmesedtek. Ezért biztosan lesz pár érkező. Őket össze kell gyúrnunk a csapattal, erre azt gondolom, megfelelő lesz a téli felkészülés.
A felkészülés talán legfontosabb feladata, egy olyan csapat kialakítása lesz, amelyik minden meccsre megfelelő önbizalommal, de kellő alázattal fusson ki!

Hova várod a csapatot a tavasz végén? 

A tabellára pillantva, látható milyen szoros a mezőny. A 4. és a 15. helyezett között csupán 12 pont csak a különbség, ezért óriási harc várható tavasszal. Célunk a biztos bennmaradás, amihez 20 pontnál többet kell szereznünk, de erre már csak 14 forduló áll rendelkezésre.

Végül egy kicsit más terület... a Bozsik-programban dolgozva betekinthetsz  az utánpótlásunk helyzetébe. Mit gondolsz a felnőtt futball mellett sikerült előre lépnünk ezen a térén is?

A korábbi évekhez képest egyértelmű előrelépés látható. Ruzsás Laci nagyon jól összefogja és koordinálja az utánpótlás csapatainkat. Minden csapatnak saját edzője van, ráadásul ahol szükséges ott kettő edző foglalkozik a gyerekekkel. Minden korosztályban vannak csapataink, és mivel testközelből látom őket, elmondható, hogy már nem csak a mennyiség, hanem minőség is előtérbe került. Hozzátenném, erre a környékbeli csapatok is büszkék lehetnek, hiszen több tehetséges játékosuknak adunk lehetőséget a további fejlődésükhöz. Egyre jobb focit játszanak, látszik, hogy élvezik amit csinálnak és ez fontosabb annál, hogy éppen mi lett a mérkőzés végeredménye. De természetesen az sem baj ha nyernek, de nem mindegy, hogy ezt milyen teljesítménnyel érik el. A tavaszra vannak még további terveink, ami által további fejlődést tudunk biztosítani a nálunk pallérozodó gyerekeknek.